– Jackpot på V86 ikväll lockar alltid lite extra och vi har en ny spännande omgång framför oss där det finns potential till fin utdelning, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 3 Atik D.L. stor favorit i första och jag gillade intrycket vid segern senast. Bra spår den här gången och värmer den här bra så är jag inne på att det är bästa spiken i omgången! Öppet bakom – håller upp hästarna 11-2-13 där bakom i ranken.

V86-2: Jämnspelat på förhand, men kommer 6 Final Dream till ledningen så är det hästen att slå varför jag tycker det är rätt han blir favorit. Snabb ut och förstavalet från täten! Vill dock varna för 3 Southwind Hydro som såg mycket fin ut senast i skymundan – Örjan kör igen här och spännande till en lägre procent! 10 Sir Henry P.Hill är en tuffing, men Westholm kör helst en aning snällare den här gången. Kan dock givetvis vinna ändå och given på min kupong.

V86-3: 7 Dreamgirl Hall tycker jag blivit lite väl stor favorit på förhand och tror mera på 3 Betting Ace som med ett lopp i kroppen blir intressant att se ikväll. Hon mötte favoriten senast, men jag har feeling hon är före henne imål den här gången. Mitt förstaval! Rankar hästarna 1-6-11 främst där bakom, men loppet är öppet och vill man sitta säker krävs det en hel del streck i den här avdelningen.

V86-4: 11 Ranch Steady Go är storfavorit i fjärde och visst kan han vinna, men jag tycker ändå att spelprocenten är på tok för hög och tänker gardera loppet. En småtrög häst som jag inte köper rakt ut som storfavorit trots att han kommer med tre raka. 5 Donatello Wibb är en käck typ som jag gillar och han tål dessutom att göra en del jobb – intressant till under tio procent på förhand! 9 Russel Costashorta är loppets jätteskräll. Fast med mycket krafter kvar senast och jag har pratat med Elias Strandberg som lät uppåt på sin häst. Blott en procent på förhand! Rankar hästarna 3-6-7 främst där bakom sedan och kommer plocka med ett gäng streck i det här loppet.

V86-5: 10 Claude Debussy favorit i femte och han har en rätt så lämplig uppgift på förhand – trots tillägg så kan det bli spets efter en bit och då blir han inte lätt att slå. Litar samtidigt inte helt på honom och det finns bättre spikförslag vilket gör att jag kommer gardera. 8 Callmeawinner är också bra för klassen och 12 Zoko Lane duger fint även om det är många att runda. På start så kan 3 Vikens Brummer och 4 Nixan Run få fina smygresor – skrällbud till låg procent.

V86-6: 7 Ti Amo Face är mitt givna förstaval i sjätte. Hon tål att göra en del grovjobb och möter lite enklare konkurrenter den här gången än vad som varit fallet vid ett par av starterna på slutet. Visar sig starkast och vinner? Tänkbart spikförslag på förhand! Rankar 11-12-2-1 främst där bakom där jag gillar 12 Västerbo Jolene som blir intressant med Ulf Eriksson, men man ligger lågt efter att hästen varit sjuk och det kan troligen bli ett rätt så passivt upplägg som det låter vilket drar ner chansen.

V86-7: 4 Indra’s Secret vann direkt i ny regi hos Robert Bergh senast och ska bli mycket spännande att se över kvällens 3140 meter. En pampig sort och här kan vi ha en riktig klassklättrare på g – givna förstavalet och ett av två starka spikförslag på förhand! Det finns dock galopp i henne och helt stabil är hon inte vilket gör att jag håller Atik D.L. som bästa spiken fram tills dess att man sett värmningarna. 10 Ultra Bright värst emot, men det blir inte lätt att ta tillägg på favoriten. 1 Olga Utca spännande med Jepson och särskilt om man lyckas få rygg ledaren. 3 Modern Love har också farten att dyka upp där framme om man väljer att gardera.

V86-8: Många startsnabba i avslutningen och kommer 4 Mellby Goofy till front så blir han inte lätt att besegra – har jagat honom en del på slutet och det är mitt förstaval då jag håller honom som spetsfavorit. 6 Maximus M.M. en av flera som kommer utmana från start och skulle han ta sig förbi så stiger givetvis chanserna rejält och det är rätt att han också är betrodd då han är härdad i tuffa gäng. 8 Mr Southwind har fin form och jag nämner honom bakom som skräll – klaffar det från utgångsläge har han kunnande för att spurta till seger och har sett väldigt fin ut på slutet.

Spante har som vanligt kollat in V5-omgången på Solvalla också:

– 4 Match Queen (V5-3) imponerade stort senast och ska bli intressant se igen i monté och 9 Commander Victory (V5-1) är ett givet streck på förhand.

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter