– På nytt hög utdelning och över en miljon på 8 rätt förra veckan! Jag tycker kvällens omgång även den ser spännande ut, jag har ett intressant speldrag som jag tror stenhårt på! V86 är ett fantastiskt spännande spel just med tanke på de höga utdelningarna som det brukar kunna bli, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 6 Global Unlimited är för stor favorit i inledningen och jag tror mera på 4 Coal Trader som har spår invändigt – lyckas han svara ut favoriten och hitta till täten så stiger chanserna och det är mitt förstaval! 7 Tsar Brodde är en tuffing som gillar den långa distansen och även han är tidig för mig. Han gick klart bra i skymundan i V75-finalen senast och kan krossa samtliga.

V86-2: 4 On Track Piraten är favorit i andra och klart att han kan vinna, men hur är det med formen egentligen? Inte lätt att räkna på och jag tänker gardera även fast det börjar bli hans årstid nu. 5 Chianti håller fin form och är värst emot, men jag tycker loppet är öppet och 3 Star Advisor Joli älskar verkligen ledningen. På fyrtio försök så har han vunnit 30 (!) lopp i front och sviker de två främsta kan han definitivt spåra runt om. 8 Order To Fly har ett jobbigt utgångsläge – men är i fin form trots de två galopperna på slutet i monté och nu blir det jänkarvagn på som för fyra starter sedan.

V86-3: 6 Arabesque är klar favorit i tredje och det kan vara så enkelt att han spårar runt om – helt rätt favorit då han visat god kapacitet och han såg väldigt fin ut vid segern senast. Tänkbart spikförslag i ett ganska så klent gäng. Loppet är öppet bakom och det är lite “en eller alla” över detta. Rankar 5-4-8-12 främst sedan.

V86-4: Avdelning är vid första anblick långtifrån lättlöst, men det här tycker jag är kvällens mest intressanta lopp då mitt bästa drag i omgången dyker upp här! Jag kommer nämligen att spika 7 Ti Punch Broline och är helt inne på att hon vinner detta race. Hon har suttit fast i omgångar och sett fin ut bakom bra hästar och t.ex intrycket näst senast var riktigt läckert. Den här gången går hon ner en aning i klass, Örjan hoppar upp, hon värmde jättefint inför senast, och jag tycker inte att någon av konkurrenterna ikväll skrämmer. Klart att utgångsläget kunde ha varit lite bättre, men hon tål att göra en del jobb och jag litar på Örjan fixar detta och sätter dit den här. På förhand under tio procent vilket är mycket intressant spelmässigt och för min del får det helt enkelt bära eller brista ikväll när spelprocenten ser ut som den gör – SPIK! Där bakom rankar jag 3-4-10-9-1-12 och vid gardering krävs det en hel del streck.

V86-5: 1 Caipirinha Razz är favorit i femte vilket är helt rätt då hon har läge för ledningen och då formen är fin så bör hon inte bli lätt att besegra. Travmässigt var det klart positivt för hennes del senast och även det här är ett tänkbart spikförslag. Bra chans! Rankar 11-13-7 främst där bakom där sistnämnde 7 Fröken Sting är lite spelad, men kommer med god form.

V86-6: 4 Kinky Boots har blivit favorit i sjätte och har visat prov på bra kapacitet samt att hästen kommer från seger, men att han är mest spelad på förhand tycker jag är fel och tror klart mera på 6 Stonetastic av de två betrodda. Sistnämnde är en fin sort som imponerade vid segern näst senast och felfri har han bäst chans i mina ögon. Mest intressant är 12 Conrads Janne som kommer med toppform liksom i stort sett hela Robert Berghs stall och till låg procent så är den här spännande. Han har visat att han tål jobb och utgångsläget gör därför inte så mycket, mitt drag i loppet! Rankar 4-9-11 där bakom.

V86-7: Sjunde loppet är inte helt lättlöst det heller, men gillar 2 Cavalier Brodde som har ett fint utgångsläge och det är min klara förstahäst i detta gänget. Han gjorde ett bra lopp senast och sitter bra till direkt här. 11 Nyhet har ett sämre spår, men går ner en aning i klass och jag gillar den här och tycker han ska med tidigt. Farlig om de kör på för fort där framme. Rankar 3-6-1 där bakom sedan vid ytterligare gardering.

V86-8: 4 Veritas Grif är klar favorit i avslutningen och ju mer man läser på detta, desto mer så talar allt för favoriten…Hon kommer med form, har läge för ledningen, Björn Goop kör för första gången och dessutom har jag pratat med tränare André Bood som plussade rejält för jobbet inför detta – samt berättade att hästen för första gången kommer vara nyrakad till den här uppgiften. Att konkurrenterna ligger lågt talar ännu mera för favoriten. Veritas Grif är den troliga vinnaren därav – men man ska ha med sig att hon galopperat bakom bilen tidigare och att hon är speciell i travet och inte alltid har fungerat. Garderar man loppet krävs det rejält med streck – jag tycker inte man ska glömma bort 8 Esther Rich som visat fin form en längre tid och stallet plussar för henne i träningen inför detta. Barfota bak igen nu dessutom och hon är inte borta om det klaffar från utgångsläget.

Spante har som vanligt även kollat in V5-spelet:

– 4 Iceland Radio (V5-1) såg verkligen ut som en “nästa-gångare” senast. Värmde fint och sköt till bra efter en sen lucka i loppet – dags för seger nu?

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter