– Mycket spännande med jackpot ikväll på V86 och vi har en ny intressant omgång framför oss. Det finns ett par bra spelidéer, men också flera öppna lopp som väntar, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 1 Strangerinthenight tror jag allra mest på i inledningen – går jämnt och bra hela tiden och håller hon upp ledningen här så blir hon svårslagen i ett lämpligt gäng. Givna förstavalet. Tänkbart spikförslag! Öppet bakom – rankar främst 9-6-4-8-10 vid gardering.

V86-2: 6 Vine Vision såg väldigt fin ut vid segern senast och jag tycker motståndet ser passande ut för hans del även den här gången. Han tål att göra jobb på egen hand och i en omgång där det finns flera tänkbara spikförslag så håller jag den här som bästa spiken på förhand! Rankar 1-2-11 främst där bakom.

V86-3: 5 Coram D’Inverne är bra för klassen och knappt favorit på förhand. Från vettigt utgångsläge ska han räknas tidigt, men ingen som jag vill gå på som betrodd och jag tror mera på 9 G.K.Ursus som är en fin typ. En liten häst som vann på bra vis senast och är han lika bra igen är det god segerchans! Spåret är vettigt och han har en bra slutrunda att tillgå. Också det här ett tänkbart spikförslag. Rankar 8-2-4-12 där bakom.

V86-4: 7 Pastorns Lady har jättefin form, men ser ut att bli lite väl hårt betrodd som favorit ikväll och jag tänker gardera. Det är lite vingelrisk med tanke på spåret och jag har en annan vinnare. Nämligen 10 Artemide Zack som gör en intressant debut i ny regi. En pampig typ som jag gillat vid segrarna i Italien och det ska bli spännande se henne på svensk mark. Många startsnabba bäddar för körning och jag tror hon har bra chans blåsa ner dessa till slut! Garderar man loppet så är det öppet värre – jag håller upp hästarna 4-3-11 i ranken. Bra form på de två sistnämnda.

V86-5: 8 Staro Leonardo är favorit i femte – men jag tror minst på honom av de tre betrodda och tycker 4 Cobbys Olifant och 6 Stonewashd Diamant ska rankas före. 4 Cobbys Olifant kan hitta till täten den här gången och räknas tidigt därifrån, men 6 Stonewashd Diamant är en tuffing och hon har hittat tillbaka till den där fina formen den senaste tiden. Given etta för mig! Rankar 2-1-5 bakom de betrodda.

V86-6: 4 Peter Highness är en pampig typ och kan Oskar Kylin-Blom köra honom till ledningen här så blir han på nytt svårslagen. Hästen var rejäl och bra vid segern senast och det här är min förstahäst. 9 Monet Augustinu kommer med full form och är värst emot, men här kan det skrälla och jag håller upp 12 Fighter Marke i ranken. Han visade finfin form senast och spurtar vasst med rätta ryggarna. Låg procent på honom. Rankar 7-3-11-13 där bakom.

V86-7: 7 Franklin Face är en mycket fin häst att titta på och vacker som få, men han är inte riktigt lika bra som han ser ut. Kommer dock med god form och har en lämplig uppgift framför sig här över kort distans – snabb ut och från ledningen ses han med bra chans, men jag litar inte på honom som storfavorit. 9 Zeeland Kronos duger gott i ett sådant här lopp och 2 Olivia Cheri kan få loppet i rygg på favoriten. Dessa streckar jag tidigt emot och rankar 9-2-11-6 bakom favoriten.

V86-8: 3 Longcat Hanover gör en mycket intressant debut för Timo Nurmos ikväll och det är goda rapporter på sjuåringen inför den här starten. Hästen har varit ett par månader i sin nya regi vilket givetvis är extra spännande och den här kan vara “klar” som man brukar säga. Tänkbart spika på surret beroende på hur man har lagt upp sitt system, men till skillnad från många andra i omgången så hinner man troligen inte se den här värma och därför lutar jag åt andra spikförslag den här kvällen. Rankar 2-11-4-6 och tycker de är de främsta motbuden till kvällens snackhäst.

Spante har som vanligt kollat in V5-spelet också:

– 9 S.G.Sherman (V5-3) ser fin ut och galopperade med sparade krafter senast. Intressant i ett öppet lopp ikväll!

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter