– Tycker kvällens V86-omgång ser rätt så trevlig ut på förhand och spelmässigt finns förutsättningarna för att det på nytt kan dra iväg vad gäller utdelningen, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 3 Reverend Wine är favorit, men jag litar inte på honom som favorit även fast han ska räknas tidigt och spåret är bra. Det kan kosta i spetskörningen och motstånd saknas inte. Jag tror klart mera på 10 Malkin som jag håller som bästa hästen och runt tio procent när jag skriver dessa rader är spännande. Givna draget i loppet! Rankar främst 4-5-9 där bakom.

V86-2: 2 Hope Of Joy är favorit och ska så vara – ej som bäst senast, men annars varit bra i sin nya regi och har en lämplig uppgift. Dock blivit lite väl hårt betrodd på förhand, men det här är en den troliga vinnaren. 1 Balto D’Huon är startsnabb och kommer med god form. Motbud! 3 One Two Beat har suttit fast två gånger på raken och är bättre än raden. Dessa tre höjer sig på förhand och är ett tänkbart lås.

V86-3: Förhandsfavoriten 2 Ladyofthelake struken och montéloppet ser hursomhelst inte helt lättlöst ut. Fungerar 8 Donners Am så tror jag dock att han har en bra chans – trodde på honom i SM senast, men då förvånade han med att galoppera vilket oroar. Montedebut för 6 Fossens Bonus och 4 Sugar Daddy och den sistnämnde tycker jag är spännande under sadel – rätt typ för monté är känslan och fler hästar efter just Going Kronos har visat att de gillar monté.

V86-4: Jämnspelat mellan tre hästar på förhand, men jag tycker 10 Manuzio Hanover ska vara favorit. Han gjorde ett starkt lopp utvändigt i högt tempo senast och möter något enklare hästar den här gången. Småspännande med lång distans för första gången och troligen så blir det rycktussar på också. Mitt givna förstaval och tänkbar spik! Loppet är rätt så öppet bakom och svårt ranka och här kan det skrälla – garderar man så tycker jag 1 Come Together ska med tidigt och nämner honom. Han galopperade med chans i comebacken och såg fin ut i kvalloppet senast.

V86-5: Bästa spiken i omgången är 4 Pretty Boy Floyd som gjorde en mycket stark insats senast som trea och är under fin utveckling. Bra spår här då han är kvick ut och han bör ha goda chanser köra sig till ledningen. Hästen tål dock grovjobb varför det inte är hela världen om han nu inte skulle komma dit och jag räknar med att han är bäst här – omgångens bästa spik! Rankar 7-5-1-11 där bakom.

V86-6: 10 Urgent Call kommer med två raka och är favorit i sjätte vilket jag tycker är rätt och för de som inte redan vet om det så är jag dessutom med och deläger hästen. Vi har varit nöjda med träningen efter senaste starten. tanken är barfota runt om vilket han gjort ett par av karriärens bästa lopp med och då “Calle” är allround och oftast levererar så hoppas vi vara med i segerstriden på nytt den här gången. Har respekt för 8 Minnestads El Paso – vem glömmer intrycket vid V75-segern på Östersund ifjol?! Han har dock inte riktigt levererat en tid och även om det blev seger senast så är jag inte helt säker på att han har “den där” formen just för dagen. Låter dessutom som man tänker backa ner i kön och köra till slut. Tycker därav att 4 Jaques Noir ska rankas före – härdad på V75 och har nu fått ladda om batterierna en period. Troligen blinkers på honom den här gången vilket är intressant och rankar honom tvåa. Riktigt bra form på hästarna 1,3 som är vassa med ett smyglopp! Men min ranking är 10-4-8-3-1.

V86-7: 9 Andre Agassi har gjort det väldigt bra på slutet och kommer med toppform – motiverad favorit, men väl stor sådan för min smak och jag kommer prova fälla med tanke på bakspåret. 5 Prediction har bättre läge och känns given emot och en som kan få ett bra lopp är 1 Uncertain When som inte får glömmas bort. Mest intressant för min del är dock 12 Twinkle Kronos! Toppspurt senast. Spännande om han får ryggen på favoriten under slutrundan och behöver jag påminna om att upploppet är långt på Bergsåker? Pass upp!

V86-8: 11 Man At Work är favorit i avslutningen och är den här i närheten av sitt kunnande direkt i comebacken efter lång paus så behöver detta inte bli särskilt hårt imål. Rent kapacitetsmässigt har han fart för gulddivisionen och att det här är ett tänkbart spikförslag är det inget snack om – tyvärr hinner man inte se hästen värma innan spelstopp, men Nurmoshästar i comeback vet v brukar leverera och den här favoriten blir svårstoppad. Bra med båda skor och barfota beroende på vad det blir. Rankar 6-8-10-2 där bakom om man garderar.

Spante har som vanligt kollat in V5-spelet också:

9 You To Racer (V5-2) var duktig utvändigt ledaren senast och det kan vara läge att ta första segern ikväll.

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter