Aetos Kronos under Elitloppshelgen. Foto: TR Bild

Breeders Course och Solvalla har enats om att Treåringseliten under Elitloppshelgen blir final för Breeders Course även 2021 – givetvis med en miljon kronor i förstapris.

– Efter årets fantastiska final då vi fick se ett otroligt spännande lopp som slutade med att Aetos Kronos satte världsrekord var det givet att förlänga samarbetet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

2019 var första året av samarbetet som även sträckte sig över 2020, nu förlängs det ytterligare ett år.
– Jag är väldigt glad att vi nått den här överenskommelsen. Vi kan erbjuda säsongens första stora final för Europeiska 3-åringar och vi märkte ett stort intresse redan första året, kommenterar Magnus Rundgren, vd för Breeders Course, den utökade satsningen.

Breeders Course är en insatsserie för två- och treåriga europeiska varmblodiga travhästar. Hästarna anmäls av sina ägare i november som ettåringar. Serien har deltävlingar på olika europeiska travbanor samt en tvååringsfinal och två treåringsfinaler. Det är den första treåringsfinalen som slås samman med Treåringseliten.
Det här betyder också att alla som vill ha chansen att vara med i miljonfinalen 2021, för hästar födda 2018, nu ska anmäla sina hästar till Breeders Course.

Det finns två alternativ:
1. Enklast anmäler du din häst via ditt användarkonto på
travsport.se senast 31 oktober 2019.
Då faktureras du via Svensk Travsport i november.
2. Det andra alternativet är att du betalar in på Breeders Course
bankgiro 288-8808 senast 30 november 2019.
Ange hästens namn och registreringsnummer och om det
avser tvåårings-, treårings- eller båda serierna.

Alla detaljer, raceconditions, anmälda hästar, tävlingsdagar och referat från loppen hittar du på:
www.breederscourse.com


Andra nyheter