Foto: Maria Holmén/TR Bild

Onsdag blir åter huvuddag för kvällstävlande på Solvalla, fredagsluncherna gör comeback och Kriteriefinalerna flyttar från söndag till lördag. Så sammanfattas Solvallas tävlingsschema 2020.

Solvalla tilldelas 90 tävlingsdagar av Svensk Travsport under 2020, vilket är lika många som i år. Nytt för året är dock att majoriteten av allt kvällstävlande på Solvalla kommer att ske på onsdagar.
I samband med det så görs en satsning på att höja den sportsliga kvaliteten på onsdagstävlingarna.
– Vi kommer att placera betydligt fler rubriklopp med höga prissummor på onsdagar jämfört med vad vi gjort de senaste två åren. Det gör att vi får en kvalitetsökning genom hela kvällen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

De populära lunchtävlingarna på fredagar gör comeback på Solvalla efter två års uppehåll och ersätter därmed en stor del av de senaste årens tisdagstävlingar. Solvalla kommer även ha ett par eventdagar med olika teman utspritt på olika dagar i veckan.

Kusktävlingen V75 champions flyttas till Åbytravet och istället får Solvalla tillbaka STL-finalerna som i år saknades i början av februari.
– Vi är väldigt glada över att STL-finalerna i februari är tillbaka på Solvalla. För oss är det självklart att finalerna i travsportens största tävlingsserie ska avgöras på huvudstadsbanan, säger Anders Malmrot.

Sedan tidigare står det även klart att finalerna i Svenskt-Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks kommer att flyttas från söndag till lördag under Kriteriehelgen.
– Lördagar är generellt de populäraste travdagarna och vi vill gärna arrangera de stora loppen när det passar bäst för publiken. Det gör också att upplevelsen blir ännu större, bättre och roligare för kretsen runt de deltagande hästarna, säger Anders Malmrot.

Här är Svensk Travsports tävlingskalender 2020


Andra nyheter