– Det finns en hel del intressanta speldrag till kvällens V86:a, kommenterar Spante omgången.

V86-1: Svårt lopp som inleder – flera startsnabba, men tror mest på 3 Ottens Dibaba som såg fin ut vid segern senast. Sköter hon sig och levererar bör hon sluta långt framme. 9 Taiga Woodland kan få ett bra smyglopp trots bakspåret. Comeback för 7 Peakadilly och svårbedömd form, men tillhör fältets bättre hästar. Gardera inledningen!

V86-2: 8 Hakon Von Haithabu har lopp i kroppen och ska tävla barfota nu vilket är plus, men utgångsläget är inte optimalt och det finns risk att man kan få svar invändigt av hästarna 5,6 vad gäller ledningen. 10 Mister Niky också betrodd, men där ligger man lågt på förhand. Draget är istället 9 Radagast! Han spurtade mycket bra senast trots att det inte blev mycket till lopp den gången och man satt långt bak – livsfarlig med rätta ryggarna den här gången och mitt förstaval!

V86-3: 6 Whipped Eggs är det bra rapporter på inför kvällen och med genomköraren senast är det helt rätt att han är favorit. Förstavalet, men jag har andra spikförslag i omgången och det känns därför tryggt att dubbla med 9 Thriller N.P. som kommer med god form och varit duktig vid två raka segrar. Rankar 4-3-11-8-12 där bakom.

V86-4: 3 Winner Bac toppspurtade senast och honom tror jag mycket på ikväll. Hästen imponerade vid segern näst senast också och trivs med Jorma Kontio. Tycker det finns tänkbara spikförslag i alla loppen på Solvalla vad gäller mina förstahästar och han är ett av dem! Rankar 10-11-1-7-2 där bakom.

V86-5: Hästarna 3 och 4 betrodda på förhand vilket jag tycker är rätt, men glöm inte 1 Eurostone som är en fin typ. Läcker vid segern och spännande om han går felfritt ikväll! Hästarna 8,9,13 också tänkbara vid ytterligare gardering och flera hästar som visar god kapacitet trots att de inte tjänat så mycket pengar ännu.

V86-6: 7 No Limit Royalty trodde jag mycket på senast och hoppas få snabb revansch ikväll. Känslan att Björn Goop kan lotsa honom till ledningen och lyckas det så blir han svårstoppad. 6 Mas Capacity är värst emot både vad gäller spetsstriden och segern – fin vid vinsten senast och lyckas man svara ut favoriten från stiger chanserna. 1 Jas (barfota?) och 10 Capture är tidiga vid gardering där bakom.

V86-7: 2 Global Wireless är alldeles för stor favorit och måste garderas – mot ledningen, men ingen jag litar på som favorit. 4 Ivroy Di Quattro gör andra starten för Robert Bergh och kommer med goda rapporter. Tidigt bud! 11 Thai Explosvie ska inte nonchaleras trots bakspår och sedan låter det uppåt på 3 American Dream – svek senast, men tränar positivt nu.

V86-8: 1 Isco Boko trodde jag på redan förra veckan, men tyvärr galopperade han bort sig tidigt. Han är knepig, men har nu en spännande uppgift då han är ensam på start och kan göra sitt eget lopp framme i täten. Värmningen var strålande senast och jag tror det är dags besöka vinnarcirkeln igen. Draget i loppet! Rankar 2-10-9-6-4 där bakom om man inte har nerverna att gå på min vinnare.

Spante har som vanligt kollat in V5-omgången också och bjuder på ett givet streck till omgången:

– 9 Plato At Work (V5-3) imponerade vid segern senast och kan mycket väl vinna igen – ett par bra hästar emot, men han är bra själv också. Strecka!

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter