– Nästan tre miljoner på åtta rätt förra veckan och jag tycker kvällens omgång också har potential för att ge bra utdelning, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 4 Mellby Galanga har en bra uppgift i första avdelningen och vinner normalt felfri, men är inte att lita på dessvärre. Given förstahäst och återstår att se hur hästen värmer, men det är ett tänkbart spikförslag. Rankar 10-1-6-9-5 där bakom och loppet är inte helt enkelt att bena ut – faller favoriten kan det skrälla rejält.

V86-2: 3 Conrads Rödluva har en lämplig uppgift och det här är kvällens bästa spikförslag. Normalt så är hon huvudet högre än sina konkurrenter. Återstår att se om hon är den superhästen många en gång trott, men det är inte det man ska ta ställning till ikväll då hon slipper möta Activated och Racing Brodda – det viktiga är att hon vinner nu. Spik. Rankar 10-8-2 främst där bakom.

V86-3: Knepigt kallblodslopp i tredje – många som ligger lågt och det finns flera frågetecken. Skor på 6 Tangen Haap den här gången, men normalt sitter han i ledningen och är därmed hästen att slå trots att skorna sitter på. Förstavalet, men ingen spik för mig. Hästarna 3,4 är bäst emot, men skor bak på förstnämnde 3 Art Nökkve är inget plus. 8 Joker C.K. är en rysare! Han såg mycket fin ut senast och får ett bra smyglopp här. Pass upp!

V86-4: 6 Dominic Wibb imponerade vid segern senast och är den jag tycker ska vara favorit i fjärde avdelningen. Tänkbart spikförslag. Hästarna 2,9 är hårt betrodda men möter bättre hästar ikväll än vad de gjort hittills – upp till bevis nu. Kan skrälla här om inte mitt förstaval levererar. 11 Arnie Express är en skön typ – Björn Goop upp den här gången och intressant om man väljer att gardera till inte alltför hög procent.

V86-5: 9 Eder Bob var bra på V75 senast, men jag tycker han blir alldeles för stor favorit för att lita på ikväll. Gardera. 1 Giampaolo Poof såg laddad ut senast på Solvalla! Spännande från startvolten. Givet motbud! Hästarna 2,5 duger också bra på startvolten. Jätterysaren är 4 Love De Villneuve om han får rätta ryggarna.

V86-6: 9 Global Winner är favorit och han är bra för klassen – givet bud och förstår de som väljer att gå på honom, men jag tänker gardera. Och hur är det med stallformen hos Timo Nurmos egentligen? Det har inte varit riktigt lika bra som normalt i de allra senaste starterna och flera betrodda hästar har ej levererat. 4 Tsar Brodde är bra han också och ska med som motbud, men mitt drag i loppet är definitivt 7 Tengil Face. Jagat honom på slutet, men dessvärre har det blivit galopper. Bilstart nu och 3140 meter är stora plus. Under tio procent är på tok för lite!

V86-7: 5 Frida Zonett ska troligen gå med skor ikväll vilket är minus och 15 Walkie Talkie har många att runda – ingen favoritduo att luta sig mot. Hästarna 1,3,4,13 tycker jag samtliga är skrällintressanta då de bör få bra lopp. 13 Fröken Sting har lyst av form den senaste tiden och avslutar rappt över kvällens långa upplopp. Henne streckar jag tidigt!

V86-8: 10 Missle Hill är favorit i avslutningen och räknas såklart med god chans, men jag tror allra mest på 2 Cab Lane. Han har bättre läge och kan komma till ledningen. Dessa två höjer sig en aning även om 5 Evaluate också är bra – men skor på honom ikväll som det låter då man siktar mot Breeders Crown. Glöm inte 3 Lawmaker! Han har inte riktigt fått utdelning på svensk mark ännu – men såg fin ut i Sverigedebuten som fastlåst. Spännande att planerna är barfota runt om ikväll ifall banan är bra. Skrällbud!

Spante har som vanligt kollat in även V5-omgången och bjuder på en spelidé:

– 1 Mellby Goofy (V5-1) har gjort bra lopp på slutet utan att få vinna. Dags att få besöka vinnarcirkeln ikväll?

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter