– Det är JACKPOT på V86 ikväll och jag tycker att omgången ser mycket spännande ut på förhand, kommenterar Spante omgången.

V86-1: Rätt så jämnspelat på förhand, men jag tror mest på 2 Västerbo Cirkus från ett bra utgångsläge. Loppet känns dock öppet och det kan skrälla. Fin form på 8 Feel Speed – utgångsläget är dåligt, men farlig med klaff! Glöm heller inte 10 Andrina – hon är bättre än raden.

V86-2: 4 Cruise är favorit i Kriterium Consolation och det tycker jag är helt rätt, men han har blivit lite väl stor favorit – konkurrenterna är bra de också och med 2 The Bald Eagle innanför så bör det inte bli någon ledning för Cruise varför jag vill gardera. 2 The Bald Eagle gillade ej banan senast och var sämre, men leder länge från täten. 6 Gardner Shaw gick mycket bra i samma uttagningslopp senast, given! 7 Mr Can Trix är också värd att passa – galopp med sparade krafter senast och spännande att se om det blir barfota bak ikväll igen.

V86-3: 8 Empire Garbo har visat fin form och trots utgångsläge så kan han tidigt sitta i ledningen – lyckas det så bör han bli svårslagen. Givet förstaval och det är ett tänkbart spikförslag ikväll. Där bakom rankar jag 12-11-6-5-4 vid gardering.

V86-4: 11 Muscle Lane har sett jättefin ut i ny regi under en längre tid och kommer med tre raka segrar. Lämpligt motstånd för hans del ikväll och jag tvivlar inte på att han kliver runt dessa – omgångens bästa spik! Där bakom rankar jag 5-10-9 främst vid gardering.

V86-5: 1 Fighter Mearas är favorit i femte och det här är inte mycket att snacka om – felfri så vinner han detta. Han är snabb ut och bör spetsa och sedan ska det vara spel mot ett mål. Minuset är att han inte är helt att lita på, men det har sett så mycket bättre ut vad gäller den biten den senaste tiden att det är svårt enbart gardera av den anledningen. Spik. Vid gardering krävs det många streck – 2-4-9 tycker jag ska med tidigt om man väljer att syna favoriten.

V86-6: 6 Zolly är favorit i Oaks Consolation, men hur är det med formen? Hon svek i Oaksuttagningen och utgångsläget nu kunde ha varit bättre. Garderas. 1 Ghostintheshell har sett mycket fin ut inför loppet den senaste tiden och är given om hon sköter sig – dock inte att lita på. 5 Alexi Quick trodde jag mycket på senast, men hon galopperade och såg ej som bäst ut vilket gör att det finns frågetecken. Loppet har helt klart potential för skräll och 2 Ies Elisabeth måste med! Toppform på henne och hon sköt till vasst när luckan kom senast. Körs i spets nu? Pass upp! Glöm heller inte 11 Gloria Sisu som värmde strålande inför loppet senast och är under härlig utveckling. Även här låg procent!

V86-7: 3 Zorro Kronos tycker jag är alldeles för stor favorit i den sjunde avdelningen. Han är bra för klassen, men inte att lita på då han är speciell i stilen och dessutom möter han bra hästar. 7 Klose måste med tidigt liksom 10 Karissa Bo – den sistnämnda har toppform! Mina två drag i loppet.

V86-8: Avslutningen är öppen på förhand, men draget är utan tvekan 7 Whisky Akema som sett strålande ut som fastlåst på slutet. Han kan öppna och spännande om han skulle kunna köra sig ända till ledningen, men jag tror han t.ex kan vinna loppet från dödens också. Under tio procent är mycket spännande! Rankar 3-5-9-6-12 där bakom och här behövs det många streck om man vill sitta säker.

Spante har som vanligt kollat in V5-omgången också:

11 Fikonia Am (V5-5) tycker jag visat bra kapacitet för klassen och trots bakspåret så borde hon kunna dyka upp i segerstriden i den avslutande avdelningen.

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter