Finalerna i Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks har traditionsenligt avgjorts på Solvalla under söndagen i månadsskiftet september/oktober. Från år 2020 flyttar finalerna till lördagen samma helg istället.
– Dels gör vi det för publiken, men minst lika mycket, om inte mer, så gör vi det för kretsen runt varje deltagande häst, säger Jörgen Forsberg, vd på Solvalla.

I söndags avgjordes de klassiska årgångsloppen Svenskt Trav-Oaks och Svenskt Trav-Kriterium på Solvalla. Totalt delades hisnande 13,6 miljoner kronor ut i de två loppen och hästägarna till de segrande hästarna Diana Zet och Power belönades med 2 800 000 respektive 4 000 000 kronor var.

Nu har Solvalla beslutat att dessa klassiska finaler ska flytta från söndagen till lördagen samma helg. I Solvalla Podcast förklaras beslutet.

– Vi har ett jädra tryck på lördagen så det blir per definition, per automatik, lite dagen efter på söndagen. Så därför har vi nu tagit beslutet på Solvalla att vi 2020 kommer att köra Oaks och Kriteriet på lördag, säger Jörgen Forsberg, vd på Solvalla. Dels gör vi det för publiken, men minst lika mycket, om inte mer, så gör vi det för kretsen runt varje deltagande häst.

Kriteriehelgen innehåller en mängd högklassiga travlopp. Bland annat finaler i Svenska Travligan, STL, samt uttagningar till Europaderbyt Grand Prix l’UET. Att beslutet ska få stora negativa konsekvenser för söndagstävlingarna oroar inte Jörgen Forsberg:

– Vi kommer ha fantastiska tävlingar även på söndagen, säger han.

Du kan höra mer om nyheten i Solvalla Podcast där även kriteriehelgens tävlingar diskuteras.

 

Klicka här för att ladda ned från iTunes >>

Klicka här för att lyssna via Spotify >> 


Andra nyheter