Diana Zet, tränad av Daniel Redén, körd av Örjan Kihlström och Power, tränad och körd av Robert Bergh blev de stora segerhästarna på Solvalla denna dag.

 Diana Zet prisutdelning 2

– För ett år sedan var hon absolut sämst i kullen!

Daniel Redén står för andra året i rad i Vinnarcirkeln efter Svenskt Trav-Oaks och berättar sedan han fått se hur hans Diana Zet enkelt reglerat allt motstånd – dessutom med stallkamraten Alaska Kronos som närmast sörjande!
– Det känns fantastiskt. Resan Diana har gjort under det senaste året har varit enastående, för som sagt för ett år sen kunde hon inte alls mäta sig med de andra hemma på gården – plus att hon är efter vår egen hingst Hard Livin…
– Just nu känns det bara härligt!

Oaks avgjordes nog de facto när Örjan Kihlström valde att söka sig framåt på första långsidan och fick överta ledningen. Visst var det hästar som försökte utmana, det spurtades bra från flera håll, men näst bäst var alltså Alaska Kronos som var den tidiga ledaren och som liftade i rygg på vinnaren sista 1400 meterna för körande Ulf Ohlsson.
– Ja, det blev tämligen behagligt till slut, erkände Örjan som denna eftermiddag knep sin totalt sjunde seger i Svenskt Trav-Oaks.
Segrarinnan i Svenskt Trav-Oaks får 1,4 miljoner kronor, vilket i vinnarens fall dubblas eftersom hon varit med i premiechansen. Lägg sedan till uppfödarpriser och de digra pengar som måltvåan Award Kronos tjänade ihop och det är lätt att förstå glädjen i vinnarcirkeln. Plus den viktigaste faktorn…evig ära!

Power prisutdelning

– Det var 19 år sedan senast – det tog ett tag!

Orden är Robert Berghs sedan han tagit hem årets upplaga av Svenskt Trav-Kriterium med hästen Power.
– Det är en häst som har det lilla extra, det har han visat många gånger hemma.
– Han är lite nyckfull och vill gärna bestämma, men han vet också när det är dags för tävling.
Robert gjorde det avgörande draget, värt fyra miljoner kronor, mitt i loppet när han körde sig hela vägen fram till ledningen.
– Jag var ju tvungen att göra nåt…

Ägande Svante Stockselius var tagen efter loppet.
– Det här har varit en dröm sedan började äga häst, att så stå här i Solvallas Stora Vinnarcirkel.
– Det är ju det största man kan vara med om på sin hemmabana, och jag har varit nervös hela dagen.
– Men jag har ju Sveriges bästa driver och tränare i Robert Bergh…

Tvåa i Kriteriet blev Timo Nurmos-tränade Brother Bill, körd av Jorma Kontio.

 

Håkan Ahlqvist

Foto: Maria Holmén/TR Bild

 


Andra nyheter