– Spännande med jackpot på V86® ikväll! Det såg otroligt svårt ut på förhand förra veckan och blev så också, den här veckan är det heller inte helt enkelt att bena ut loppen även om det ser lite mera greppbart ut och känslan är att det på nytt kan bli bra utdelning vad gäller V86, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 1 Stella Newman är favorit i första och visst kan hon vinna, men är ingen jag litar på som favorit och det blir gardering för min del. 2 Bijou Bourbon H.M. är vass på speed om hon får rätt lopp och är given på min kupong. Ett litet fält passar henne bra! Mitt förstaval i loppet. 7 Miss Sober öppnar bra från början och kanske hon köra sig till ledningen efter en bit? Tidigt bud.

V86-2: 9 Charrua Forlan är omgångens bästa spik då man hittat en mycket lämplig uppgift åt honom. Hästen går ner rejält i klass och även om det handlar om tillägg över kort distans så bör han lösa den här uppgiften och ta sin första seger för året – han har tidigare gått bra efter lite vila och man låter nöjda med hästen. Mycket svårslagen! Jag spikar. Formen hos konkurrenterna? Många frågetecken. Hästarna 1,4 gör upp om ledningen och 7 Tito har viss kapacitet om man garderar, men då måste favoriten ha en sämre dag och det är många om budet ifall Charrua Forlan skulle svika.

V86-3: 2 Rudisha borde vara favorit i tredje och fungerar han fullt ut så vinner han den tredje avdelningen. Spår invändigt om värsta konkurrenten är fördelaktigt och rapporterna är goda inför detta – ett av de tänkbara spikförslagen på förhand. Rankar 3-1-4-9 där bakom.

V86-4: Uttagningslopp till Amatör-SM och 3 Bottnas Easy Cash är givetvis en av de som kan vinna, men är alldeles för stor favorit på förhand och han känns iskall spelmässigt. Jag tror betydligt mera på 6 Nika om hon får ett bra lopp. Hästen är snabb på speed och kan växla ner dessa till slut! Förstavalet. Jag var något besviken på 10 Ilaria Sidney som jag varnade för förra veckan, men hon borde kunna ha gått framåt med loppet och spännande att det troligen blir jänkarvagn på ikväll. 7 Zenone Bar är också spelintressant till låg procent! Han värmde otroligt bra inför senast och vore intressant att se med ett halvstängt huvudlag ikväll vilket det är prat om.

V86-5: 8 Pinto Bob är klar favorit i femte, men han är inte helt att lita på och på förhand så låter det på rapporterna som att man helst köra en aning snällare den här gången och att det fattas lite till den där riktiga formen. Ingen spik för mig. Gillar 7 Zarenne Fas som gjort flera bra lopp på svensk mark och han är given emot. 4 Typhoon Face har gott rykte och står spännande till på startvolten! Intressant om han får köra sig till ledningen och dra i hårt tempo. Glöm heller inte 6 Gogo Hall som gick bra i det norska derbyt senast – skrällbud.

V86-6: 4 Master Blaster har en bra uppgift i sjätte och är motiverad favorit. Orosmolnet är främst i starten då han visat att han inte är helt stabil, men det har underlättats av strykning och felfri är den här svår att slå. Det finns dock ett gäng andra spikförslag i omgången och som storfavorit lockar det att gardera då det rensar bra om favoriten gör bort sig. 7 Pyrolator såg jättefin ut i samma lopp som favoriten senast där han gick imål med sparade krafter och ska med tidigt. 2 Viper Lavec är stark och rejäl och intressant om det blir barfota runt om på 3 Order By Box – längesedan hästen tävlade så.

V86-7: Mera Robert Bergh i den sjunde avdelningen där 4 Avante Garde blir svårslagen om han fungerar. En häst med fin kapacitet och han står också bra till i loppet. Givna förstahästen, men även den här favoriten är inte helt stabil och att lita på. 10 Cobbys Olifant och 13 Thriller N.P. är tidiga motbud och tål båda två att göra grovjobb. 9 Harpos Rockland såg fin ut senast och är en rysare liksom 3 Roofparty som jag tycker tillhör de bättre hästarna i loppet – han återkommer dock efter paus nu och troligt han kan behöva lopp i kroppen.

V86-8: Knepigt race som avslutar och 2 Zinco Jet är en häst jag ofta trott en hel del på, men jag har förväntat mig lite mera av honom och litar inte på Zinco Jet som favorit även om han tillhör de med högst chans. 4 Kövras So Far bör normalt spetsa och honom tror jag mest på därav – han borde kunna få bestämma tempot en bit då det är få hästar som vill sätta upp tempot och han är mitt förstaval. 5 Triomphe Ferm har bra kapacitet, men blandar och ger och är svår att räkna på. 1 Orlando Triss kommer att få ett bra lopp och har visat fin form – också tidig.

Spante har som vanligt tagit en titt på V5-omgången och bjuder på sitt förstaval i ett av loppen:

7 Odds Indicator (V5-3) är en häst jag gillar och dessutom är det duktiga Magnus A Djuse som ska köra i det här lärlingsloppet. Bör vara en bra segerchans!

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter