– V86 körs återigen på två banor efter sommaruppehållet och det är Solvalla/Åby som delar på kvällens omgång. Ett par starka favoriter på förhand, så återstår att se om samtliga av dessa levererar – men det finns ett par spännande lågprocentare!

 V86-1: 1 Mellby Free är klar favorit i inledningen och även fast hon ej försvarar ledningen så är det en mycket bra segerchans. Hon gjorde en mycket stark insats i Sto-EM senast och blir svårstoppad. Bästa spiken i omgången enligt mig! Rankar 8-5 värst emot där bakom.

V86-2: Ny Goop-tränad häst i favoritroll och intrycket på 2 Rajah Silvio var verkligen jättebra vid segern senast. Bra utgångsläge och hästen är dessutom snabb ut, men han visade ju senast att han även fungerar att göra jobb utvändigt om ledaren. Ett av de tänkbara spikförslagen i omgången. Hästarna 3,5 är tidiga vid gardering, men glöm inte 7 Pikachu Face som kan blixtra till ifall favoriten har en sämre dag.

V86-3: Hästarna 1 och 2 löpte dött lopp senast, men jag har en annan idé i det här loppet och tror klart mest på 5 Milady Grace som är en häst jag gillar. Spännande om hon får överta ledningen efter en bit och det är förstavalet i loppet! Tänkbart spikförslag. 3 No Limit Queen har också bra fart i benen och är tidig vid gardering.

V86-4: 9 Awaited har visat bra fart för klassen, men blir lite väl stor favorit på förhand och jag vill gardera då han inte är att lita på. 2 Son Of Quarcio kan kanske sno åt sig ledningen och leder länge i så fall som en av de betrodda, men det är ej givet han kommer dit och litar inte på favoritduon. Vill varna för finske 7 Amour Amiko som var riktigt bra vid segern senast! Han är inte så hårt betrodd på förhand och ska passas. 10 Västerbo Crush har också bra kapacitet och treåringen rankar jag tidigt trots bakspåret.

V86-5: 5 Ultion Face har sett strålande bra ut inför sina lopp på Solvalla på slutet och var riktigt rejäl vid segern näst senast. Han galopperade från början senast, men bara han inte gör om det så blir han svårstoppad här och är definitivt ett av kvällens spikförslag. Rankar 8-9-2 främst där bakom.

V86-6: Rätt så jämnspelat på förhand och den sjätte avdelningen är inte enkel att bena ut. Favoriterna känns mest som en av flera i ett öppet lopp och jag tycker 1 Crazy And Quick tillhör de mer intressanta! Hästen satt fast med sparade krafter senast och såg väldigt fin ut plus att han gick bra näst senast. Ställer inte utgångsläget till det (kan knappast hålla ledningen) så blir han spännande att se i det här loppet. Glöm inte 8 Firecracker! Utgångsläget är dåligt, visst, men hästen tillhör de med bäst kapacitet i fältet och slutar långt fram även den här gången. Spelintressant!

V86-7: 8 Vischio Holz är bästa hästen och fungerar han fullt ut så tror jag han vinner den sjunde avdelningen varför han är förstahästen i loppet, men i en omgång med flera andra starka betrodda så landar jag ändå i att gardera då han är svår att lita på fullt ut. 6 Zefiro Dei Cedri är förhandsfavorit och den jag tycker är värst emot, det finns frågetecken för formen hos ett par av de övriga konkurrenterna.

V86-8: Jag tror inte särskilt mycket på favoriten 3 Lisa Sånna i avslutningen även om hon var bra vid segern senast – det är helt enkelt tuffare emot den här gången och hon är bara en av flera för mig. 6 Edrica är spännande från ledningen! Jag har pratat med Erik Lindegren som var nöjd med sin häst och tänkte prova leda det här loppet från start till mål. Mitt drag i loppet! Hästarna 5,10,14 är också tidiga streck, alla tre har bra kapacitet för klassen om de fungerar och rankar jag främst bakom mitt speldrag.

Spante har som vanligt även tagit en titt på V5-omgången och bjuder på ett speldrag:

– 5 Leonas Sami (V5-5) är bättre än raden och återigen så får Kim Eriksson chansen bakom sexåringen. En skräll att se upp med i ett öppet lopp!

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter