Evig ära och miljoner i prispengar väntar deltagarna vid onsdagens tävlingar på Solvalla.

 Makethemark defilering

De bästa femåringarna är på plats för att göra upp i Jubileumspokalen, ett lopp som körts sedan 1977 då Solvalla fyllde 50 år och som för tio år sedan blev ett rent årgångslopp. Bland de tidigare vinnarna det senaste decenniet finns stjärnor som Nuncio och Readly Express. Årets vinnare kammar hem en miljon kronor och den möjligheten har lockat ett mycket starkt startfält.

Maharajah är en av de bästa – kanske den allra bäste – som tävlat för Sverige och hans namn lever vidare genom hans avkommor och även för att Europamästerskapet för ston numera bär hans namn; Prix Maharajah. I årets upplaga, som har ett förstapris på 900 000 kronor, finns deltagare representerande fem nationer som skall försöka ta ner de svenska hästarna på deras egen mark.
– EM för ston ser ut att bli en verklig godbit med Uza Josselyn. Bahia Quesnot och Mellby Free i stenhård konkurrens. säger Anders Malmrot, Sportchef på Solvalla.

Prix Maharajah, EM för ston, startlista:

1. Shadow Gar  – Pietro Gubellini                
2. Uza Josselyn – Erik Adielsson
3. Calina – Frode Hamre
4. Bahia Quesnot  – Junior Guelpa
5. Gina Schermer – Rick Ebbinge
6. Mellby Free – Björn Goop
7. Beatriz – Peter Ingves
8. Golda Paris – Olli Koivunen
9. Dear Friend – Johan Untersteiner
10. In Toto Sund – Örjan Kihlström
11. Madelen L.T.C. – Eirik Höitomt
12. Vanesia Ek – Alessandro Gocciadoro

– Jubileumspokalen blir ett verkligt starkt lopp. Vi har ju ett fantastiskt hemmalag plus tre Derbyvinnare (Who´s Who, Gretzky B.R och Hachiko de Veluwe) och en Europaderbyvinnare (Villiam)  plus en vinnare av Hambletonian (Perfect Spirit) i startlistan. Spekulationerna inför loppet kommer att vara många och jag är oerhört nöjd med utseendet på startlistorna, säger Anders Malmrot vidare.

Jubileumspokalen, startlista:

1. Norton Commander – Conrad Lugauer
2. Gretzky B.R. – Magnus Teien Gundersen
3. Spickleback Face – Robert Bergh
4. Villiam – Jorma Kontio
5. Vincero Gar – Alessandro Gocciadoro
6. Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
7. Selmer I.H. – Mika Fross
8. Perfect Spirit – Carl Johan Jepson
9. Who’s Who – Örjan Kihlström
10. Hachiko de Veluwe – Björn Goop
11. Heart of Steel – Peter Untersteiner
12. Eelis – Olli Koivunen

Jubileumspokalkvällen är den stora sommarsatsningen för hela familjen. Publiken bjuds på underhållning, och eventområdet står redo med ponnykörning, käpphästhoppning, ansiktsmålning, hoppborg samt en tipspromenad för att barnen ska ha roligt på Solvalla.

Eftermiddagen bjuder även på en föreläsning av kallblodskungarna Jan-Olov Persson och Gunnar Melander i Arkaden mellan kl 16.00-17.00. Där finns också möjlighet att klappa Jan-Olovs stjärna, kallblodet Tekno Odin.

Hålltider:

15.00 Entréerna öppnar
16.00 Föreläsning i Arkaden

17.00 Eventområdet öppnar
17.30 Start lopp 1
19.30 Start V75
22.30 Tävlingarna slut

I år finns anslutningsbussar från ett flertal platser i Sverige. Läs mer på solvalla.se

Pressmeddelande från Solvalla

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Vinnaren av Jubileumspokalen 2018, Makethemark tillsammans med kusken Ulf Ohlsson och skötaren Anne Raatakainen

Solvalla är Nordens största arena för travsport och ligger i Bromma i norra Stockholm. Travbanan har plats för 35 000 åskådare och arrangerar varje år Elitloppet, ett av världens största travlopp. På anläggningen arrangeras också många event, mässor och konferenser. Solvalla drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.


Andra nyheter