Det stora styrkeprovet under Elitloppshelgen, Harper Hanovers lopp över tre varv gick till överraskningen Eelis med hemadress Solvalla genom tränaren Timo Nurmos, men för dagen körd av finske supertalangen Olli Koivonen. 

Eelis var blott en av sex hästar som startade från grunddistansen men dök trots det faktiskt inte upp i segerstriden förrän i mitten av upploppet.
– Hästen kändes bra då, men när jag såg hur Handsome Brad tog över tänkte jag att tvåa kanske vi kan bli…men känslan nu, i vinnarcirkel, det är nog den bästa en människa kan, sa Olli i intervjun efter loppet.
– Jag har vunnit finskt mästerskap en gång – men det här är tio gånger större. En ännu större ära var att få köra åt Timo – som i mina ögon kanske är den bäste tränaren i Europa, i alla fall bland de tre främsta.

Faktum är att Olli liksom alla andra också kunde höra jublet från den finska delen av publiken – 2 150 personer kom med en specialchatrad båt från Åbo idag – för mitt under loppet blev det klart att Finland vunnit semifinalen i Hockey-VM…och det jublet hördes över hela Solvalla!

Segern var värd 900 000 kronor och var inte alls väntad. Ägaren blev nästan överrumplad bara av att se sin häst i startlistan.
– Jag funderade faktiskt på varför Timo, som inte alltid är lätt att förstå sig på, ens hade anmält till det här loppet…

I morgon söndags körs Elitloppet med deltagande av 16 av världens bästa hästar i kamp om förstaprisets tre miljoner kronor. 

Pressmeddelande från Solvalla 25 maj
Foto: Solvalla


Andra nyheter