Han var ett av de stora utropstecknen under fjolåret – nu kommer han till Elitloppet 2019. Milligan’s School är den sextonde och sista hästen att bli klar för det stora loppet den sista söndagen i maj.
– Milligan’s School är en häst med hög kapacitet och Stefan Melander vet hur man prickar toppformen till stora lopp, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den sexårige hingsten hade ett strålande bra fjolår med över tre miljoner kronor insprunget där han utvecklades i rask takt och visade att han är i världseliten för att stanna. I Sundsvall Open Trot lade han beslag på förstapriset en miljon kronor när han skrällvann och bland annat besegrade redan Elitloppsinbjudne Readly Express. En miljon kronor fick han även för andraplatsen i finalen av UET Trotting Masters – då bakom Propulsion som också dyker upp i Elitloppet 2019.

I finalen av Olympiatravet i år så galopperade hästen bort sina chanser, men han visade innan dess i Gulddivisionsfinalen, C Th Ericssons Memorial på Solvalla, att fjolårsformen sitter där när han tog hem loppet. Milligan’s School är nu den sextonde och sista hästen att bli inbjuden till Elitloppet nästa söndag.

– Det här blir Milligan’s Schools första start i Elitloppet men han är härdad av hård konkurrens under alla sina 70 starter så jag vet att det är en riktig tuffing, säger Anders Malmrot.

Fakta Milligan’s School
Ålder: 6 år
Kön: Hingst
Starter/Resultat: 70 (15-14-6)
Intjänat: 8 727 494 SEK
Rekord: 1.09,9 autostart (1609m)
Ägare: Stall T.Z. (Stefan Melander)
Tränare: Stefan Melander
Skötare: Catarina Lundström
Uppfödare: McClelland Richard & Joyce A
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2019. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige), Dijon (Frankrike), Aubrion Du Gers (Frankrike), Double Exposure (Sverige), Looking Superb (Norge), Uza Josselyn (Schweiz), Makethemark (Sverige), Heavy Sound (Sverige), Bahia Quesnot (Frankrike), Next Direction (Finland), Disco Volante (Sverige), Milliondollarrhyme (Sverige), Sorbet (Sverige), Day Or Night In (Sverige) och Milligan’s School (Sverige).

Pressmeddelande från Solvalla 
Foto: Maria Holmén/TR Bild


Andra nyheter