Andraplatsen i Meadow Roads lopp imponerade på många – så även på Solvallas sportchef Anders Malmrot. Därmed så är Milliondollarrhyme den trettonde hästen att bli inbjuden till Elitloppet 2019, sista söndagen i maj. – Det ska bli mycket spännande att se vad han kan göra med rätt resa, säger Anders Malmrot.

Den Fredrik B Larsson-tränade femåringen har visat toppform senaste tiden och nu väntar karriärens största uppgift för Milliondollarrhyme då han för första gången dyker upp i Elitloppet. Andraplatsen på 1.10,3 över sprinterdistans näst senast på Åbytravet innebar att man hade kunnat vara med i Silverdivisionsfinalen under Elitloppslördagen – men nu siktar man ännu högre.

Milliondollarrhyme svarade för karriärens bästa insats i den senaste starten på Solvalla då han slutade tvåa i Meadow Roads lopp på det nya rekordet 1.09,2, vilket bara är två tiondelar från segertiden i fjolårets Elitlopp. Milliondollarrhyme fick ge sig med knapp marginal mot Nadal Broline i en rykande avslutning och den insatsen innebar att kretsen runt hästen nu fått motta en rosa biljett.

Under fredagen i V75-klubben i TV4 så meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot att Milliondollarrhyme är den trettonde hästen att bli klar för Elitloppet 2019, sista söndagen i maj.

– Efter en strålande årsdebut så har hästen tagit enorma kliv framåt. I senaste loppet så visade han Elitloppsklass med sin härliga kick i steget och det ska bli väldigt intressant att se vad han kan uträtta i årets upplaga, säger Anders Malmrot.

Fakta Milliondollarrhyme
Ålder: 5 år
Kön: Valack
Starter/Resultat: 23 (7-3-4)
Intjänat: 1 183 000 SEK
Rekord: 1.09,2 autostart (1640m)
Ägare: MDR Trotting HB (Larsson Fredrik B)
Tränare: Fredrik B Larsson
Skötare: Arthur Leportier
Uppfödare: HB Olivias Son
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2019. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige), Dijon (Frankrike), Aubrion Du Gers (Frankrike), Double Exposure (Sverige), Looking Superb (Norge), Uza Josselyn (Schweiz), Makethemark (Sverige), Heavy Sound (Sverige), Bahia Quesnot (Frankrike), Next Direction (Finland), Disco Volante (Sverige) och Milliondollarrhyme (Sverige).

Pressmeddelande från Solvalla 17 maj 2019. 
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild


Andra nyheter