– En ensam vinnare på V86 förra veckan och jag tror att det kan bli hög utdelning även denna onsdag, kommenterar Spante omgången.

 

 V86-1: Lite “en eller alla över inledningen” där 6 Sandsjöns Enzo gick bra senast och mötte då självaste Campo Bahia. Ingen sån häst med här och det är ett av de tänkbara spikförslagen ikväll. Öppet bakom – rankar främst 5-2-7-8 sedan.

V86-2: Andra avdelningen är knepig – kommer 6 Bechamel till ledningen kan det vara så enkelt att hon vinner därifrån, men ingen häst jag litar på. 5 Lil Belinda har gått bra i Sverige tidigare och måste passas – form i Finland på slutet för hennes del och hon kan överraska på nytt på svensk mark. Pass upp! Hästarna 4,7,2 där bakom rankar jag, men här krävs det många streck om man vill sitta säker.

V86-3: 4 Alegra B. är bra för klassen, men blir väl stor favorit med tanke på att hon kommer bli rejält utmanad om ledningen. 7 Alicia Bore är startsnabb och kommer hon till front lär man prova där – given emot. Hästarna 1,2,6 rankar jag där bakom vid ytterligare gardering.

V86-4: 2 Twice Kronos är bra för klassen, men möter bra hästar och starten är ett frågetecken – hästen har nämligen galopperat bakom startbilen de två gånger som han har provat. Garderas. 4 Alone är given, men likaså 12 Charlock Wiking trots han dåliga utgångsläge. Han har farten blåsa till dessa! 8 Venerdi är bortglömd, men se upp! Den italienske hästen är bättre än den låga procenten och gick snabbt i skymundan senast. Skrällvarning! Spetsfavoriten 5 Moa Margunn ska heller inte glömmas.

V86-5: 6 Alonso Ceasar har en fin uppgift i den femte avdelningen och det här tycker jag också är ett av de tänkbara spikförslagen. Motståndsmässigt är det inga konkurrenter som skrämmer och han bör ha bra chans att vara starkast till slut, helt klart hästen att slå! Rankar 12-2-9 där bakom.

V86-6: 11 Lukas Zaz spurtade rappt vid segern senast och är snabb ut varför springspåret passar bra – en av de starka favoriterna på förhand, men jag vill absolut ha med 4 Captain Simcoe som har bra fart om han går felfritt. Man har ändrat lite på utrustning och tränat med det inför den här starten. Spännande om han går felfritt. Ett bra lås i omgången såhär på förhand! Rankar 14-1-3 där bakom om man tar ytterligare hästar.

V86-7: 1 Crown Prince W.W. såg fin ut i debuten i ny regi senast – men möter ett par bra hästar även här och jag litar inte på att han vinner. 8 Prosperous låter man nöjda med och han är tidig emot. Skrällarna 2,7 ska man heller inte glömma bort.

V86-8: Jag avslutar med bästa spiken i omgången och är inne på att 4 Counterfeightr spårar detta från start till mål! Han såg jättefin ut som fastlåst på V75 senast efter en tuff inledning och ikväll är det läge att gasa hela vägen över kort distans. Man har värsta konkurrenten på utsidan från start vilket gynnar honom i spetskörningen och Counterfeightr har bra statistik från tät. Spik för mig! Där bakom rankar jag 5-9-12-6 främst om man garderar.

Spante har som vanligt även kollat in V5-omgången på Solvalla:

– 10 Apeman (V5-1) såg fin ut vid segern senast och bör duga långt även i kvällens lopp – ett givet streck att plocka med.

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter