– Spännande med ny jackpot på V86 ikväll och det ser dessutom svårlöst ut vilket gör det hela ännu mer intressant. Kan vara hög utdelning på g och jag har en spelvärd spik att bjuda på, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 6 Quite A Quality galopperade på V75 senast och är ute efter revansch. Ska räknas, men jag tycker man möter ett par bra konkurrenter och vill gardera. 5 Joyride Cane var strålande bra senast efter ett tungt lopp – intressant om man skulle kunna köra sig till ledningen den här gången. Mitt förstaval i loppet! Hästarna 3 Yankee Boy och 4 No Comment duger också bra i klassen och ska med tidigt.

V86-2: 6 Valchiria O.P. gör en spännande start på svensk mark. Har gillat det jag sett av henne i lopparkivet och intressant att se om hon levererar direkt likt många andra av Gocciadoros hästar. Tänkbar spik om hon skulle sticka ut värmningsmässigt! Hon möter dock bra motstånd där både 1 Hevin Boko och 5 Europhile Am kommer med bra rapporter och 4 Catch My Love svarade för en stark insats senast. Dessa är de givna motbuden och blir ett intressant race att kolla på.

V86-3: 11 Tudor Kronos är bästa hästen i tredje och det blir intressant att se hur han värmer inför comebacken ikväll. Det såg okej ut i kvalet och funkar han fullt ut har han väldigt god kapacitet – också en av de jag kan tänka mig spika på förhand, men loppet är väldigt öppet i övrigt och faller favoriten kan det skrälla rejält. 3 Royal Baby är det främsta hotet på intrycket i årsdebuten – fastlåst då och här drog man bra läge. 5 Bastian T. och 8 Smevikens Cruiser är två skrällar jag rankar tidigt där bakom – båda är bättre än raden och förstnämnde satt fast senast.

V86-4: 5 Falcon Am är en fin sort som nu fått ett par lopp i kroppen och jag tycker det är rätt att han blir favorit i den tredje avdelningen. Sköter han sig och fungerar är det vettig chans. 11 Dream Cash är given att plocka med på formintrycket senast – det strulade då, men han gick mycket bra till slut och är ett givet streck han också. Dessa två höjer sig för min del även om det är rätt så låg klass på loppet – rankar 4-1-8-6 där bakom vid ytterligare gardering.

V86-5: En eller alla är känslan över den femte avdelningen och jag väljer det förstnämnda alternativet. Håller 10 Sergent D’Inverne som bästa hästen i fältet och i ett öppet lopp tänker jag ta ställning för honom. Han visade prov på mycket fin kapacitet under fjolåret och jag har följt den här hästen under hela karriären och är mycket spänd på vad han uträttar i årsdebuten. På minussidan finns att han inte är att lita på och ibland fuskat med travet, men motståndet är inget som skrämmer såhär direkt i första starten för året och när procenten ser ut som den gör så lämnar det utrymme för att ta ställning. Jag tycker det här är omgångens bästa spik! Rankar hästarna 6-4 främst emot där bakom.

V86-6: Amatörlopp i sjätte där 6 Perfect Dynamite har varit strålande bra på slutet och vann V75-finalen trots ett blytungt lopp senast. Är han lika bra igen så vinner han detta och på förhand så håller jag det här som spik nummer två i omgången, men som nämnt så finns det ett par till som är tänkbara spikförslag. Perfect Dynamite saknar inte motstånd – men 4 Sir Q.C. och 7 Ragazzo Da Sopra har pausat inför detta vilket gör formen svårbedömd. De har dock annars kunnande för att utmana och bra kuskar på dessa två liksom 2 Vincent Chase som kommer med form – men då måste favoriten ha en lite sämre dag.

V86-7: 4 Nanny Mcphee spikade jag utan att tveka senast då hon har fin kapacitet, men formintrycket var inte riktigt lika bra senast som i första starten på svensk mark och ikväll tänker jag gardera eftersom jag har ett starkt motbud. Det är dock favorit på att hon kommer till ledningen igen och då är det givetvis bra chans, men det finns ett givet motbud som är betydligt mindre spelad på förhand. Nämligen 1 Whitestripe Maid som är “badkarsvinnaren” i loppet. Hon toppspurtade näst senast och i Diamantstofinalen senast så fick hon ej chansen och gick imål med sparade krafter och såg väldigt fin ut. Ikväll bör hon få chansen och väljer Rickard Svanstedt att släppa ledningen så kan man få det perfekta loppet i rygg på favoriten för att sedan speeda på open stretch-spåret till slut. Måstestreck! Tycker detta känns som bästa låset i omgången att luta sig mot, men rankar 5-8-10 samt hästarna 7-14 där bakom vid ytterligare gardering om man har råd med fler streck.

V86-8: Bra klass på avslutningen, men det finns diverse frågetecken på de betrodda även om de har bäst kapacitet och jag är inne på att gardera. 6 Alone såg fin ut även om det inte blev några pengar in senast i Margaretas Tidiga Unghästserie – lopp i kroppen på honom och han är den jag tror mest på, men ingen jag litar på i ett öppet lopp. 4 Versailles U.S. gör intressant årsdebut. Han levererade ej i slutet på fjolåret, men är värd respekt direkt. 14 Ritchie Ås har många att runda liksom 15 Vincero’ Gar – sistnämnde ger intrycksmässigt sken av att vara bäst i spets över kort distans, men kapacitet finns det hos den italienske gästen som inte ska nonchaleras. 2 You To Neat har form och bra läge! Nämner även jätteskrällen 13 Viscount som är bättre än den låga procenten om han fungerar fullt ut i travet. Galopp i comebacken senast.

Spante har som vanligt även kollat in V5-omgången:

1 Landing Gear (V5-5) gjorde en bra insats senast och fick ett fint läge ikväll. Känns given att plocka med!

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter