– Solvalla/Åby delar på kvällens V86:a och jag tycker vi har flera roliga lopp att se fram emot, kommenterar Spante omgången.

 V86-1: Årsdebut på 9 Arvid S.H. som är favorit. Han är bra för klassen, men jag litar inte på att han vinner då flera av konkurrenterna också är bra. 10 Zizou var duktig i Sverigedebuten senast och gör han om den insatsen är han långt framme här också. Given för mig och den jag tror allra mest på! Tycker hästarna 1,4,5,7 också är tidiga streck i första avdelningen.

V86-2: 9 Gambit Brodde är favorit i andra och det anser jag är helt rätt – kapabel sort som var duktig vid segern senast och detta är helt klart hästen att slå för övriga. Värmer han bra så är det ett av de tänkbara spikförslagen för min del ikväll! 5 Kid You Not vann säkert från ledningen senast och kan hitta dit igen. Eventuellt skoryck på honom dessutom? Värst emot. Hästarna 10,8,11 rankar jag där bakom.

V86-3: 4 Scorzone är favorit och har flera gånger visat kapacitet, men blandat och gett en hel del. Fin i comebacken senast där han imponerade och är han lika bra igen så blir han svårstoppad. Också ett tänkbart spikförslag om man behöver ytterligare ett sådant, men jag gillar 5 Marys Overandout som det låter bra kring och han kan få ett perfekt lopp i draget den här gången och han har också bra kapacitet för klassen. Jag tar två! Rankar 6,10 främst där bakom om man garderar ytterligare.

V86-4: 3 Joyeuxanniversaire är klar favorit på förhand i fjärde och hon har höjt sig på slutet och gjort det bra, men procenten ser ut att dra iväg väl mycket såhär på förhand. Även om hon skött sig på slutet så är hon inte helt att lita på och motståndare saknas inte varför jag tänker gardera. 4 Dessert har liksom i stort sett hela Markus B Svedbergs stall visat form på slutet och var rapp vid segern senast. Farlig med en bra ryggresa! Intressant årsdebut på 12 Digital Track som utvecklades bra under fjolåret – utgångsläget nu blev dåligt, men hon matchar absolut favoriten. 8 Inside The Dream har också dåligt spår, men är bättre än raden och får inte glömmas bort som skräll.

V86-5: 9 Queen Of Sand är favorit i femte, men från bakspår över kort distans tycker jag hon är given att gardera. Intressant dock att det kan bli barfota runt om på henne den här gången! Norsktränade 5 Luxury Tile är snabb i benen och har läge för att hitta till ledningen – inte lätt att slå därifrån och hon är med rätta också mycket spelad på förhand. 6 Uappa Di Azzurra spurtade rappt senast och är intressant med Jepson på formintrycket hon gav då. Given! Från ett bra spår tillhör 2 Hierro Boko också de tidiga strecken – han är snabb med rätt resa.

V86-6: 7 Hugo R.C. är favorit i amatörloppet och visst ska han räknas tidigt, men samma sak med honom som ett par andra betrodda ikväll att de ser ut att bli lite väl hårt spelade. Motstånd saknas inte och jag tänker gardera. 8 Vincent Chase är van att möta tuffa konkurrenter på V75 och höll bra senast i leran – det skiljer för mycket mellan dessa på förhand då jag inte tycker han är någon sämre häst än favoriten. Denna duo har dock tråkiga spår vilket försvårar och jag tycker man ska gardera rejält i den här avdelningen. Den av 3 Prinsen One och 5 Andthedanceisover som hittar till ledningen leder länge och sedan nämner jag jätteskrällen 12 Busy Doin’ Nothing om de kör alldeles för fort första rundan – då har han en vass spurt att tillgå och får inte glömmas som “ospelad”!

V86-7: För min del är det inget snack om bästa spiken i omgången – 3 Nanny Mcphee imponerade stort vid segern i Sverigedebuten senast och är hon i närheten av att vara lika bra den här gången så bör hon vinna igen då hon visade mycket bra kapacitet för klassen. Övriga lär dessutom ha respekt för henne varför det mesta talar för tidig ledning och därifrån ska hon inte förlora. Omgångens bästa spik! Bra form på 5 Emmylou där bakom som jag tycker ska rankas tvåa, men jag tycker inte hon visat samma kvalitéer och klass som favoriten. Hästarna 8,11,7 rankar jag vidare där bakom om man garderar.

V86-8: Fin klass på avslutningen där 10 Heart Of Steel dragit bakspår. Jag gillar honom och tycker det är bästa hästen, men man ligger aningen lågt och kommer köra snällt varför det är svårt att lita på att han levererar. Men kör de loppet åt honom med bra tempo blir han inte lätt att stå emot. 3 Milliondollarrhyme var inne på Solvalla och gick banjobb förra veckan – inget som glänste då, men han känns lite som typen som kan skilja på träning och tävling och intressanta årsdebuter på både honom och 4 Eldorado B. Den av dessa som hittar till ledningen är hästen att slå! Givna streck. 8 Output Pressure blandar och ger en del, men var duktig vid segern näst senast och är ett av flera skrällbud i loppet som matchar de betrodda. Tänk om vi får barfota på honom? Given för mig! Varnar också för 6 Forecast som håller god form – mycket fin värmning inför senast och det var en del “surr” om honom då. Galopp den gången, men han ska heller inte glömmas bort och jag tycker avslutningen är öppen och även den ska garderas.

Spante har som vanligt även kollat in V5-spelet:

– 4 Upload i V5-2 är en häst jag gillar. Han har varit uppåt i årets två starter och från bra spår är det ett givet speldrag!

 

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter