– Tycker att kvällens omgång ser intressant ut och bästa spiken dyker upp direkt i V86-1, kommenterar Spante V86-omgången.

 V86-1: 1 Queer Fish gjorde en bra insats senast, men travade ej som bäst och har blivit behandlad efteråt. Magnus Träff låter nöjd med sin häst och jag räknar med att man löser innerspåret och ej blir fast – känslan är att det blir ledning en bit in i loppet, och sedan bör hästen vara bäst i detta gänget. Kvällens bästa spik! Rankar 2-10-8-9 främst där bakom.

V86-2: 9 Budets Lasse vann V75 senast och den här gången blir det dessutom intressanta ändringar med ny vagn, annat huvudlag och barfota som det låter. Räknas givetvis, men någon spik är det inte för min del. 4 Ritchie Ås kan bättre än senast och har läge för ledningen. Givet motbud! Har respekt för 6 Rigel Face och hans kapacitet även fast det handlar om årsdebut – han kan vinna direkt. Glöm inte rysaren 5 Busy Doin’ Nothing som är farlig om det klaffar med rätta ryggarna!

V86-3: 6 Backegubben är klar favorit i tredje – en mycket bildskön individ, men han möter tuffare hästar den här gången och jag litar inte på honom som favorit även om han är så pass bra att han kan reda ut uppgiften. 4 Delsbofaks galopperade in på upploppet senast – men kan få snabb revansch här och jag tycker han är ett givet motbud. Hästen man inte får glömma bort är 10 Husnäs Elving! De som vill se en riktigt bra insats tar en titt i arkivet på den 12/11 och är han i närheten av den formen så går ingen säker. Hästen var ej som bäst i slutet av fjolåret, men intressant nu när han kommer åter efter paus vilket brukar kunna vara positivt. En procent på förhand är löjligt lite!

V86-4: 3 Religious är klar favorit i fjärde, men han möter bra hästar och jag tycker att han ska garderas – alldeles för hårt betrodd på förhand även om han tillhör en av de som kan vinna. 4 Showtimejackflower har visat fin form och hade varit långt framme senast utan galoppen på upploppet (blev rädd när man ryckte tussarna). Snabb revansch nu? Tror mest på honom! 10 Scotch Brodde blir farlig om de kör fort där framme och tillhör också de tidiga strecken. Hästarna 1,8 duger också fint – bra form, och de kan dessutom öppna bra från start.

V86-5: Femte avdelningen är ett smålurigt lopp – litar inte riktigt på att 4 Twinkle Kronos leder runt om, även om det var första tanken när jag såg startlistan. Hästen kan öppna och från spets är det hästen att slå, men jag vill åtminstone se honom värma innan jag ens ska fundera över att spika. 5 Empire Garbo och 2 Ready Lane som också är spelade har båda kapacitet för att utmana, 10 Noel Face har toppform och måste med samt 12 So Gå Ikaros som jag nästan alltid varnar för. Uselt läge och comeback nu, jag vet, men han är tillräckligt bra för att skrälla om det skulle klaffa maximalt. Upploppet är långt…

V86-6: 7 Minnestads El Paso är favorit i sjätte vilket jag tycker är helt rätt. Klassig typ som imponerade under fjolåret och när det ska maxas i utrustningen direkt i comebacken kan det mycket väl vara så enkelt att han “bara vinner”. Jag tycker inte motståndet skrämmer och hästen bör dessutom hamna bra på det då han kan öppna bra från start. Ett av de tänkbara spikförslagen ikväll. Motbuden är 4 Editor som gör debut i ny regi och 9 Swimming Pool som visade att formen är på gång senast – dessa tre räcker långt, men jag tycker ändå det är klar fördel favoriten.

V86-7: 8 Rally Funny har visat härlig form på slutet och är ett givet streck i sjunde, men hon ser ut att bli väl stor favorit på förhand ikväll – motstånd saknas inte och det låter dessutom som att det ska bli svar invändigt av flera konkurrenter – bland annat 1 Chacha Sisu som har ett bättre utgångsläge. Risk för tungt lopp därmed för 8 Rally Funny och hon ska garderas. Jag tror istället mest på 12 Virunga som värmde strålande bra inför senast och sedan spurtade mycket bra till slut. Hon är vass på speed om det bara löser sig någorlunda vettigt från utgångsläget och det är min vinnare i loppet. Många med chans dock och här är det läge att gardera rejält om man har råd.

V86-8:10 Grainfield Aiden är favorit i avslutningen och får dessutom Torbjörn Jansson upp den här gången – testas troligen barfota runt om också vilket är intressant, men jag har en annan spelidé i loppet. 2 Winner Bac har det strulat för på slutet och han är inte helt enkel, men att han är så pass lite spelad på förhand nu är märkligt. Jorma Kontio upp ikväll och jag håller inte Winner Bac som någon sämre häst än betrodde 1 Acorn Shell t.ex. – det skiljer mycket mellan dessa om man kollar in procenten. En felfri Winner Bac räds ingen i detta gäng, bör få spets eller rygg ledaren – och det är mitt drag i avslutningen!

 

Spante har som vanligt kollat in V5-omgången också:

– 5 Iron Creek (V5-2) ska bli intressant att se på svensk mark – en rätt så fin typ av det jag sett i arkivet. Comeback efter lång frånvaro nu, men av det han visat tidigare så ska han tas med respekt direkt och måste räknas.

 

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter