Vinsten i årsdebuten innebar inte bara tolfte raka segern – nu kommer dessutom Aubrion du Gers till Solvalla och Elitloppet 2019. 
Under tisdagen så meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot att kretsen kring den franske valacken mottagit en rosa biljett och är inbjudna till sista söndagen i maj.
– Jean Michel Bazire har tackat ja med Aubrion du Gers och jag är otroligt glad över detta besked, säger Anders Malmrot.

Aubrion du Gers årsdebuterade i fredags och som så ofta förr så slutade det med seger. Precis som ifjol så inleddes årets säsong i Prix de Cauvicourt i Caen och den franske hästen visade ingen ringrost då han enkelt tog hem loppet för andra året i rad. Segertiden stannade på 1.13,2 över 2200 meter med bilstart. Vinsten i årsdebuten var Aubrion du Gers tolfte raka seger och han har inte förlorat något av de travlopp han ställt upp i sedan april ifjol.

Jean Michel Bazires häst kallas av många travälskare för “världens bästa valack” och är van att tävla över längre distanser, men inbjudan till Elitloppet 2019 innebär inte bara att den nioårige franske hästen kommer att tävla över sprinterdistans – det blir dessutom Aubrion du Gers allra första framträdande på Solvalla.

– Jean Michel Bazire har som kusk tidigare segrat i Elitloppet med L’Amiral Mauzun och Exploit Caf och har nu med Aubrion du Gers chansen att vinna sitt första elitlopp som tränare, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Totalt har den segervane nioåringen vunnit 42 lopp hittills i karriären. Aubrion du Gers tog hem finalen i UET Trotting Masters 2017 och bland hans största triumfer ingår segern i finska Kymi Grand Prix under fjolåret.

Fakta Aubrion du Gers
​Ålder: 9 år
​Kön: Valack
​Starter/Resultat: 66 (42-4-6)
​Intjänat: 2 198 197 Euro
​Rekord: 1.10,5 (2 450 meter)
​Ägare: Ecurie Jean Michel Bazire
​Tränare: Jean Michel Bazire
​Skötare: Julie Grenet
​Nationalitet: Fransk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2019. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige), Dijon (Frankrike) och Aubrion du Gers (Frankrike).

Pressmeddelande från Solvalla 19 mars 2019. 
Foto: Maria Holmén/TR Bild


Andra nyheter