– Långtifrån givet med spikarna och flera av V86-loppen känns öppna även om jag har ett par spelidéer som jag tror mycket på – återstår att se vad vi har för utdelning att vänta ikväll, kommenterar Spante omgången.

 V86-1: Fina fyraåringar som gör upp i inledningen – släpps 6 Smokin Joe till ledningen av 5 Devil Sound så är det hästen att slå i årsdebuten, men jag gillade intrycket på 1 Hurricane River i sin comeback. Han satt fast med sparade krafter då och sköter han sig ikväll så dyker han upp i segerstriden. Dessa tre känns klart hetast för min del, med fördel 6 och 1.

V86-2: 6 Remarkable Feet är ett av de tänkbara spikförslagen i omgången. Han är något valpig ännu, men har fin kapacitet och vann säkert senast trots att han var nära att springa ut i sista sväng. Han är snabb ut och blir det ledningen bör han vinna igen, men även från utvändigt ledaren ska han ha bra chans. Givet förstaval. Nämner 10 B.B.S.Canyankee där bakom som blivit lite streckad – han har fart för att skrälla om det blir tempo där framme och den jag tycker är mest spelintressant emot favoriten.

V86-3: 5 It’s My Boko tycker jag är bästa spiken i omgången. Det har strulat för henne på slutet och senast blev hon rejält störd kort efter start, men felfri bör hon slå det här gänget. Hon var jättefin vid segern för tre starter sedan och Bernardo Grasso är stabil i sulkyn varför jag räknar med att han sätter dit den här. Förutsatt att hon värmer bra så är detta spiken i omgången för min del! Rankar hästarna 2-3-4-8 främst där bakom om man garderar.

V86-4: 1 Cobourg Hanover är en fin sort, men han har haft en del problem och även om det blev vinst i comebacken senast så var jag inte särskilt övertygad om att han är tillbaka där han en gång har varit bara genom den insatsen. Snabb ut, men blir han synad så är det upp till bevis och jag tror klart mera på 5 Wild Love som såg jättefin ut bakom bra hästar senast. Löser det sig bara någorlunda för henne blir hon svår att stå emot! Ytterligare ett av de tänkbara spikförslagen i omgången ifall hon värmer bra och det är givna förstahästen. 6 Beautiful Bacardi (om barfota) och 9 Erica som var jättefin vid segern senast räknas tidigt där bakom.

V86-5: 7 Staro Leonardo har varit riktigt fin den senaste tiden och håller verkligen toppform för dagen. Det är debut över 3140 meter, men det bör han klara och det är rätt den här är favorit även fast jag tänker gardera. Det finns motbud där Uhrberg låter nöjd med 8 Cobbys Olifant inför comebacken – det är ingen toppform direkt, men hästen har hovar för att tävla barfota runt om direkt vilket är ett klart plus och jag tycker inte att det här är någon sämre häst än favoriten. 6 Crossfire Simoni är en häst jag gillar – går alltid bra till mål om han får en fin ryggresa och han ska inte glömmas bort. Starke 4 O’Sunday gynnas av distansen och favoriten får inte ha en dålig dag om det ska bli seger.

V86-6: Ett mycket svårlöst lopp vid en första titt, men ju mer jag tittat på detta desto mera blir jag inne på att en duo gör upp. 5 Upstream gör debut i ny regi, men Oscar Berglund ligger en aning lågt och tycker främst det är lopp i kroppen som gäller och jag tror klart mera på två andra. Dels fartfyllda 11 Lady Youline som jag skrällspelade i bra årgångslopp under fjolåret och hon har visat fin fart för det här loppet – tränare Hoffman låter nöjd inför årsdebuten, och prickar man från springspåret ska man ha goda möjligheter sitta före flera av tilläggshästarna direkt. Givet streck! Allra mest tror jag dock på 2 African Coast som står på startvolten. Trampar han bara iväg finns det läge köra till ledningen och väl där blir han svårfångad. Hästen hade ett något misslyckat fjolår, men gör nu första starten som valack och även den här har stött på betydligt tuffare motstånd tidigare och har en intressant uppgift i comebacken. Jag är inne på strecka två hästar och låsa på dessa! Garderar man ytterligare är loppet vidöppet och då hade jag i stort sett rekommenderat att plocka med allihopa.

V86-7: 11 Victory Island är segervan och vann senast han var i Sverige – det blev stort “skrik” på honom då och hästen är fin för klassen, men är han verkligen så bra som sitt rykte undrar jag? Jag är inte helt övertygad och som storfavorit från bakspår då det dessutom är kuskminus med Jeppe Juel i sulkyn så tänker jag gardera. 2 Dontbreakthebankås är givna motbudet från ledningen – höll tappert därifrån för tre starter sedan. 1 Youngblood Pellini gynnas av att tävla barfota vilket det blir nu – kan skrälla om han lyckas hålla rygg ledaren. Allra roligaste draget är “ospelade” 7 Sinfonia D’amore som har toppform! Jättefin vid segern näst senast och hon pressades ej i skymundan senast – spännande om hon skulle få bra ryggresa.

V86-8: 5 Whitestripe Maid är en fin modell att titta på och vann enkelt senast. Hon har varit positiv efter halsoperation och nu ska det bli barfota, men får hon svar om ledningen ikväll så är hon illa ute som favorit. 4 Robloxia gör debut i ny regi och har spår invändigt – där vill man köra i ledningen och intressant att det lutar åt barfota och jänkarvagn direkt. Mitt förstaval! 13 La Camilla Pellini håller jag dock som bästa hästen och även om det är många runda direkt i årsdebuten så har hon en stark slutrunda om det blivit tuff körning där framme. 6 Glimra Guld har bättre form än att hon bara ska vara streckad på en procent – snabb ut, och skulle hon få ett smyglopp så är det en rysare att se upp med om man tar ett par stycken. Fastlåst i liknande gäng i den senaste starten efter en fin värmning.

Spante har som vanligt även kollat in V5-spelet:

– 1 Pelas Ethos (V5-2) såg fin ut och gick imål med sparade krafter senast. Löser det sig bara från innerspåret i Amatörloppet så tror jag han ska ha en vettig segerchans.

 

Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter