– Solvalla/Jägersro delar på kvällens V86-omgång och det här blir första V86-omgången i år då det är tillåtet att köra barfota. Frågan om det därmed är läge för hög utdelning? Viktigt hålla koll på balansinfon under kvällen för att se om det är några spännande ändringar på g, kommenterar Spante omgången.

V86-1: Jag gillar 2 Cody i inledningen och spännande att han troligen ska testas barfota runt om ikväll. Loppet är rätt så jämnspelat på förhand, men förutsatt att Cody värmer bra så är jag inne på att det här är bästa spiken i omgången från ett bra utgångsläge! Rankar 1-7-10 främst där bakom.

V86-2: 7 Ritchie Ås var fin i debuten i ny regi senast och jag såg hästen i ett banjobb på Solvalla nyligen där det var riktigt bra intryck. Helt rätt den här är favorit, men startvoltens 1 Chieftain Takoda står spännande till med fyrtio meters försprång. Tränare Lindgren har varit uppåt på hästen på slutet och senast blev det seger – intressant motbud från spets här och jag är inne på strecka två hästar.

V86-3: Lärlingslopp i tredje där jag tycker att 1 Taiga Woodland är ett av de tänkbara spikförslagen ikväll. Kapabel sort som hade glänst i kvalet redan inför comebacken senast och segern blev enkel. Hästen är snabb från start och väl i ledningen så ska han inte bli lätt att plocka ner. Får avvakta värmningen, men det är givna förstahästen. Hästarna 3-5-11-12 nämner jag främst där bakom såhär på förhand.

V86-4: Spårtrappan i avdelning fyra känns väldigt svårlöst och här krävs det en hel del streck för att sitta säker. Favorit just nu är 5 Jaguar Tooma som vann direkt i ny regi senast, men hur var det med travet? Inget som imponerade på mig då motståndet var skralt och han ska absolut garderas. 11 Appreciated höll bra i årsdebuten senast och med loppet i kroppen så kan det vara dags för karriärens första seger. Första gången Per Lennartsson kör är spännande och hästen är intressant som lite streckad! Form på 6 B.B.S.Hudson som spurtade bra senast och Tarzans två hästar 9 Lift To Drag och 13 Eicas har båda visat kapacitet. Frågan hur långt det räcker redan i comebacken?

V86-5: Favoritduon står på tillägg genom 13 Sevilla och 11 Everton och jag gillade verkligen intrycket på den sistnämnde senast – han spänstade undan på riktigt fint vis och stallet låter fortsatt nöjda inför detta. Everton är min förstahäst! Stark favoritduo i dessa två, men hästarna 1-9-8 där bakom ska med om man garderar ytterligare.

V86-6: Amatörlopp i avdelning sex och den här avdelningen är också svårlöst. 10 O.P.Q.C. värmde fint inför senast och gick också väldigt bra i loppet – givet streck, men ingen jag vill spika. 15 Mr Perfection varnade jag för senast – han gick bra då och nu sitter formen där. Tidigt bud. 2 Laptop Alley är skrällintressant om man lyckas sno åt sig ledningen eller om man får rygg ledaren – väldigt lite streckad! Fart finns för seger. 8 Fred Cobra är också spännande då han bör sitta före flera av värsta konkurrenterna eftersom han fick bättre spår än dessa. Tolvåringen är i god form och dessa två skrällar är tidiga på min kupong!

V86-7: 2 Frankie Brodde är storfavorit och gick mycket bra efter galopp senast på V75. Visst har han en bra chans nu då han dessutom mest troligt får tävla barfota, men han blir väldigt mycket spelad också. Därför ser jag ingen anledning att inte plocka med 10 Great King Wine som vann direkt i comebacken senast. Jag hade pratat med Admir Zukanovic inför den starten som lät nöjd det skiljer väl mycket vad gäller procenten ikväll. Great King Wine är bra han också och som klart mindre spelad är han mitt drag i loppet!

V86-8: 6 Deep Pockets är en klassig sort som gör spännande årsdebut. Stallet låter nöjda och givetvis ska han räknas, men motståndet är bra och det blir gardering för min del då det är första starten för året. 9 Pomeroll Am värmdes i jänkarvagn senast och såg strålande bra ut. Det blev galopp i loppet, men spännande se om han går felfritt ikväll och honom får man inte spricka på! 3 Copaca Banana galopperade bort sig senast han också, men var fin vid segern och rankar jag också tidigt. Jag nämner en jättesmäll i avslutningen också – 5 Mr Planner. Hästen trivdes inte fullt ut på banan senast, men stallet varnade för hästens fina form och det var inte slutsålt när galoppen kom. Bättre läge nu och som “ospelad” är det en rysare se upp med om man tar ett par stycken.

Spante har som vanligt kollat in även V5-omgången:

8 Persos Smokie (V5-3) har värmt riktigt bra på slutet – insatserna i loppen har väl inte varit något extra, men spännande att han ikväll ska testas i monté. Känslan det kan passa fint för elvaåringen som jag tycker ska bli spännande se under sadel och honom får man inte glömma bort.

 

Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter