Sandra Luomala är ny proffstränare sedan årsskiftet och har fått en jättefin start. I söndags vann Estelle Brodda i V75. Under tisdagskvällen tog Carotene en övertygande seger på Solvalla.
– En jättefin häst och framöver är det en häst för V75, berömde segerkusken Jorma Kontio.

Solvalla körde V64-tävlingar och en av omgångens största favoriter var det fyraåriga löftet Carotene. Hästen tränas av Sandra Luomala som är ny tränare i Eskilstuna sedan årsskiftet. Hon tog sin första V75-seger som tränare i söndags då Estelle Brodda vann efter en imponerande insats. Nu var dags igen för en ny fullträff för Sandra när Carotene tog sin andra seger i fjärde starten. Han drog i ett jämnt och hårt tempo hela vägen i ledningen och var aldrig hotad någon gång. Carotene var smått överlägsen på det nya rekordet 1.16,5 över 2140 meter och i sulkyn satt Jorma Kontio.
– En jättefin häst och framöver är det en häst för V75, berömde Kontio.
Vid sidan av banan stod tränaren Sandra Luomala och gladdes över en ny fin seger.
– Det här var fantastiskt kul. Både i söndags med Estelle Brodda och nu med Carotene. Det är två jättefina hästar med mycket utveckling kvar i sig, sa Sandra Luomala.
– Jag är mycket tacksam över det fina samarbete som jag har med Sandra och med Jorma. Vi har satsat hårt på unghästar de senaste åren och det finns många lovande två- och treåringar hos Sandra som har hästarna i så fint skick. Jag är glad över framgångarna med Estelle Brodda och Carotene och vi har Jorma Kontio som kommer och kör snabbjobb varje vecka och även Kaj Widell hjälper oss en del, sa delägaren Darko Stankovic.

I övrigt på V64 så tog Mattias Djuse och Jörgen Westholm två tränarsegrar vardera. Båda två har jättefin form på sina hästar och Djuse själv styrde in Zolly (som vann trots galopp) och Ninjas Nightwish. Dagens Dubbel blev Jörgen Westholms dubbel. Först vann Oskar J Andersson med My Dream Art som från ledningen inte gav V64-omgångens största favorit Xanthis Brazil någon chans. Och i V64-avslutningen styrde chefen själv in nyförvärvet Actual Star som gjorde första starten för Westholm. Det kunde inte ha slutat på ett bättre sätt och efter en resa mestadels i andra par utvändigt kopplade han greppet på ledande Toutre och höll sedan säkert undan före en vasst spurtande Tobias del Ronco. Förstapriset var 60 000 kronor.
– Han kom ut på annons i november, december till ett väldigt bra pris. Jag har alltid tyckt att den här hästen har varit rätt så fin så jag ringde och köpte honom på en gång. Han har redan betalat sig nu, sa Jörgen Westholm.
– Vi kastrerade honom efter en dag och sedan har vi jobbat på. Han var inte perfekt i travet i dag men visade en fantastiskt fin styrka och blir intressant i långa lopp framöver.


Andra nyheter