Den efterlängtade duellen blir av. Readly Express och Propulsion tränas båda två på Solvalla, men har aldrig tidigare mötts på hemmabanan. I år så blir den drömmen verklighet. Under lördagen så meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot att Propulsion är den andra hästen att bli inbjuden till Elitloppet 2019.
– Det känns helt fantastiskt att få till den här duellen i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Propulsion hade ett mycket bra fjolår med seger i bland annat Åbys Stora Pris, UET Trotting Masters, Hugo Åbergs Memorial, Norrbottens Stora Pris och Årjängs Stora Sprinterlopp under 2018. I år har han hunnit med en start och slutade då femma i Prix d’Amerique och är nu åter hemma på svensk mark där han efter lördagens inbjudan kan ladda för sitt fjärde raka deltagande i Elitloppet. Han slutade tvåa 2017 och 2018.

Propulsion som tränas av Daniel Redén är en av få hästar som lyckats besegra redan inbjudne Readly Express. De sevärda duellerna i Åbys Stora Pris, UET Trotting Masters och två möten i Prix d’Amerique är travhistoria som vi aldrig glömmer och nu kan travpubliken se fram emot ytterligare ett mästarmöte och dessutom för första gången över sprinterdistans.

– Propulsion är den snabbaste hästen i Europa och han är som allra bäst när värmen kommer. Med två andrapris i Elitloppet så förstår nog alla vad vi helst av allt vill vinna. I år ska Propulsion vara i 110%-ig form när det är dags för Elitloppet, säger Daniel Redén.

– Elitloppet är ett pussel att lägga, men redan nu är duellen med stort D på plats när Propulsion och Readly Express ska mötas över sprinterdistans för första gången. Det borgar för en underbar travdag sista söndagen i maj, avslutar Anders Malmrot.

Fakta Propulsion
Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Starter/Resultat: 66 (32-12-8)
Intjänat: 23 239 062 SEK
Rekord: 1.08,1 autostart (1609m)
Ägare: Stall Zet
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Ellinor Wennebring
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2019. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige) och Propulsion (Sverige).


Pressmeddelande från Solvalla 2 mars 2019. 
Foto: Maria Holmén/TR Bild


Andra nyheter