– Tycker att det finns två bra spikar att luta sig mot ikväll och några roliga spelidéer i övrigt. Det har varit hög
utdelning flera av veckorna på slutet och kvällens omgång är också intressant, säger Spante om V86-omgången.

V86-1: Michael Nimczyk är på plats på Åby och kör ett gäng spännande chanser ikväll. Jag gillar 8 Tom N’Jerrydiamant som trots utgångsläget är min givna förstahäst. Hästen tål jobb och värmer han bra är det ett spikförslag att fundera på, men på förhand så finns det ännu starkare spikar att välja på. 9 Al’s Espresious har jag varnat för tidigare och gör så igen – han hängde med bra senast och bakom mitt förstaval är han den som är mest intressant. Skrällbud!

V86-2: 2 Highspirit har en mycket lämplig uppgift i den andra avdelningen. Han är snabb iväg och från ledningen ska han normalt inte förlora det här loppet. Konkurrenterna visar överlag ingen större form och måste dessutom slå favoriten utvändigt vilket bör bli en för tuff uppgift. Så länge Highspirit värmer som han ska göra senare ikväll så är det här en av omgångens två spikar för min del. Spets och slut! Rankar 6-8-3 där bakom.

V86-3: Tredje avdelningen är väldigt svårlöst. 3 Thanasi Bob är en fin modell och från bra spår tycker jag att hon ska med tidigt. Det ska även skrällarna 13 Darshana och 15 Twinkle Face. – den förstnämnde satt fast senast och sistnämnda Twinkle Face har en stark slutrunda om tempot blir bra där framme. Även den här hästen körs av Michael Nimczyk! Öppet lopp som sagt, men jag tycker nämnda trion är mest intressant på förhand.

V86-4: Här kommer omgångens bästa spik för min del ikväll – nämligen 4 El Fitzgerald. Hon var mycket bra vid segern senast och ser ut att trivas fint i sin nya regi hos Timo Nurmos. Från ett bra läge sitter hon tidigt i ledningen ikväll då konkurrenterna knappast vill bråka med henne, och väl i front förlorar hon inte det här loppet. Omgångens bästa spik! Hästarna 8-10-3-9 känns som de främsta motbuden ifall man spekulerar i att favoriten har en sämre dag.

V86-5: 9 Vincent As tävlar egentligen mest mot sig själv i den femte avdelningen. Sköter han sig och travar är han bäst, men han har visat att han inte är att lita på och dessutom så uppträdde han väldigt knepigt senast. Han sprang knappt framåt vissa delar under loppet senast och som storfavorit lockar det att gardera. Stallet brukar själva nämna att hästen är knepig och även om han normalt vinner så gör spelprocenten att jag kommer gardera – galopperar han bort sig blir det rejält rens på V86-spelet. 3 Fullpoint på start har läge för att tidigt köra sig till ledningen och dra på i sitt eget tempo där framme. Andrahandare såhär på förhand, men tycker 11 Bålsta Palema är ett minst lika givet streck. Han är van och möta bra hästar och avslutar starkt.

V86-6: Sjätte avdelningen känns inte heller den helt lättlöst. Bästa hästen är 4 Hugo Gustivar Boko som gör comeback, men han är inte att lita på och som det låter från stallet kan det behövas lopp i kroppen. Förstavalet är han dock oavsett och fungerar han fullt ut blir han svårslagen. 10 Zenone R.L. är en intressant häst som jag rankar upp där bakom – en snygg modell som gör debut på svensk mark och till nuvarande procent ska han streckas då man låtit nöjda med träningsrundorna. Hästarna 3,6,11 tillhör också de tidiga garderingsbuden, men behöver inte vara fel strecka vidare vilket jag är inne på och plockar troligen med många hästar i det här loppet.

V86-7: 8 Staro Leonardo är lite förvånande favorit på förhand i den sjunde avdelningen – hästen har nämligen ett svårt utgångsläge och det lär krävas en del klaff för hans del om det ska bli seger. Jag tror klart mera på två andra. Den ena är 2 Pane Vino som ser ut att trivas fint i sin nya regi. Vass spurt senast och från bra startspår är han given. Det är även 6 Out Of The Slums! Sade jag att jag tyckte Michael Nimczyk hade spännande chanser?! Det här är en läcker sort som gillar att vinna och han ska bli kul att se på svensk mark igen ikväll. Mitt förstaval i loppet och jag är inne på att låsa på två hästar.

V86-8: 5 Wrongdoer var tapper senast och är ett givet streck i avslutningen, men han möter bra konkurrenter och någon spik är det inte för min del. 8 Vien Ici var strålande bra senast och en lika fin insats ikväll räcker mycket långt. Motbud. Känslan är att det kan bli rätt så bra körning i det här loppet – flera hästar tål jobb, och blir det tempo så får man inte ha glömt bort 10 Lil Belinda. Hon var betrodd senast hon var i Sverige, men blir bortglömd ikväll. Hon fick inte riktigt chansen senast i Finland och gick imål med extraväxeln sparad. Blir det tempo spurtar hon vasst och hon har skrällvunnit förr, pass upp!

Spante har som vanligt även kollat in V5-omgången:

– 6 Fabulous Journey (V5-3) har gjort två fina insatser såhär långt i karriären och ikväll är jag inne på att det blir seger.

 

Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter