– Precis som förra veckan så är det inte helt enkelt med spikarna och när det dessutom ser småknepigt ut i flera av loppen så har vi återigen en väldigt spelintressant V86-kväll framför oss, kommenterar Spante omgången.

 

V86-1: 7 Gina Schermer är tillbaka på svensk mark – en häftig sort som fick lopp i kroppen senast och jag tycker det är rätt hon blir favorit. Mycket talar dock för att hon får gå utvändigt ledaren här vilket kan bli tufft och jag vill åtminstone se henne värma innan jag skulle välja att spika henne. 5 Queen Of Sand var ej som bäst senast, men läge för ledningen över kort distans nu och hon blir inte enkel plocka ner. 9 Darling Harbour ändrar man i utrustningen på till ikväll – jänkarvagn och norskt huvudlag, och hon kommer återigen spurta bra över upploppet. Givet streck.
 
V86-2: Förhandsfavoriten struken och istället ser det upplagt ut för 3 Dardanos som har läge för ledningen. Han var ej som bäst senast, men rapporteras träna bra och är en av två som sticker ut på förhand. Det känns nämligen givet att dubbla med 8 Tobias Del Ronco. En rejäl typ som jag sett i det italienska lopparkivet och spännande att se vad den här hästen hittar på direkt i Sverigedebuten. Två hästar tror jag räcker långt och är inne på att detta är låset man kan luta sig mot såhär på förhand.
 
V86-3: 5 Cheerful Rivner är mest streckad på förhand i den tredje avdelningen – ett lurigt lopp, men Peter Untersteiner låter nöjd med sin häst och meddelar att man tänker testa med rycktussar ikväll. Mest spelintressant är dock 3 Call Me Brodda som fått två lopp i kroppen efter frånvaro. Hon såg stark ut vid galoppen i sista sväng senast och är van att möta tuffa konkurrenter sedan tidigare. Mitt drag i loppet!
 
V86-4: Lärlingslopp i fjärde och 7 Star’s Fighter ser ut att bli favorit. Jag är väl egentligen inget större fan av honom, men det är läge för ledningen för hans del trots spår en bit ut och han ska därmed räknas tidigt. Roligaste draget är dock 8 Thunderinmyheart som sett väldigt fin ut på slutet och är klart bättre än raden. Hästen hoppade med sparade krafter senast. Låg procent ihop med skicklige Anders Eriksson är intressant och det är mitt drag! 3 A’nana De Bohem har varit uppåt den senaste tiden och var duktig vid segern senast – räknas igen, men hästen är inte helt att lita på.
 
V86-5: 4 Powderfinger håller jag som spetsfavorit, men tycker samtidigt att han blivit lite väl hårt betrodd på förhand då man möter bra motstånd. Ingen spik för min del. Är spänd på att se 8 Kees Bokma på svensk mark igen. Senast han var på besök så trodde jag att han skulle vara överlägsen, men en startgalopp förstörde då dagen. Rick Ebbinges springare är en häftig sort och håller han sig i trav den här kvällen så har jag känslan han är bättre än favoriten! Mitt förstaval. Hästarna 1,3 har båda form där bakom och ska ej glömmas bort till låg procent.
 
V86-6: 9 Magic Cash är en kapabel sort och ikväll tycker jag att man har hittat en lämplig uppgift. Rapporterna är goda inför kvällen och så länge han sköter sig så räknar jag med att han slår det här motståndet. Minuset är att han visat sig osäker och inte är att lita på, men från bakspår över lång distans så kan man ta det lugnt från början och jag tycker han borde vara större favorit. Felfri vinner han och det här är ett av spikförslagen såhär på förhand. 3 Samaras K.M.E. har god form där bakom – rankar honom tvåa före 1 Winner Bac som har farten att överraska om han sköter sig.
 
V86-7: 1 Ferrari River infriade favoritskapet trots en startgalopp senast och blir mycket spelad på nytt ikväll vilket är lätt att förstå då det är en grymt snygg sort med härlig kapacitet. Jag tycker dock att han var för “vass” för att lita på över lång distans nu, och även om banan var speciell senast så var travet heller inte hundra och den här storfavoriten kan falla tungt. Hästarna 5,6,8 är bra alla tre och jag gillar att Christoffer Eriksson får chansen bakom 5 Juan vilket ska bli intressant. Det är mitt förstaval!
 
V86-8: 12 Zourane Kronos gör mycket spännande comeback i avslutningen. Hon är ännu obesegrad och har verkligen imponerat. Det blev sämsta läget över kort distans i comebacken vilket alltid är lurigt, men jag tycker motståndet är väldigt lämpligt. Jorma lär ta ett initiativ direkt han får chansen och så länge det inte strular maximalt så räknar jag med att övriga får mycket svårt att stå emot. För min del så tvekar jag inte vad gäller spikvalet – särskilt som omgången ser ut i övrigt och jag trodde faktiskt att spelprocenten skulle vara ännu högre på förhand. Det här är en ruskigt läcker sort och jag tycker hon är omgångens bästa spik! Tror man inte som mig att hon är överlägsen trots spåret så krävs det en hel del streck, men jag rankar främst 5-9-6-2 där bakom för de som vill gardera.
 
Spante har som vanligt tagit en titt även på V5-spelet:
– 2 Victor A.U. (V5-5) ska bli spännande att se i ny regi. Bra läge bakom bilen och känslan det är en vinnare direkt!
 

Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter