– Tycker att vi återigen har en knepig V86-omgång framför oss. Inte helt lätt med att komma fram till spikarna och att få ihop helheten blir som vanligt det viktiga. Ett par favoriter riskerar dessutom att falla tungt och känslan såhär på förhand är att det är goda chanser till att det på nytt blir bra utdelning, kommenterar Spante omgången.

 V86-1: Gillar 3 Mr Clayton J.F. i inledningen och kommer han till front så är det hästen att slå – mitt givna förstaval och värmer han positivt är det här en av de jag kan tänka mig spika på förhand. De betrodda 1,4,5 ska med vid gardering, men jag varnar istället för 2 Zooropa om man väljer att gardera. Fin häst som inte fått full utdelning och hon är klart mindre spelad än nämnda trio.

V86-2: 10 Grainfield Aiden var fin vid segern senast på Solvalla och tränare Hannu Korpi var väldigt nöjd och berättade att han nyligen också hade köpt hästen. Lämpligt motstånd i detta lärlingslopp och med skickliga Emilia Leo är den finske gästen helt klart hästen att slå. Ett av mina två främsta spikförslag på förhand! 2 Cash T.J. har form, men behöver få det aningen serverat och av de betrodda är det ingen tvekan vem jag tror på. 8 Day Of Love nämner jag bakom – har varnat för honom på slutet och han har ej fungerat, men garderar man loppet så har han kapacitet för seger och jag rankar honom tvåa.

V86-3: 1 Zorro Swing är storfavorit i tredje och försvarar han ledningen så är det en bra chans, men jag är inte helt säker på det plus att favoriten har varit struken inför den här starten. 4 Mellby Don Juan kommer att laddas som det låter och kommer han till ledningen lär man syna favoriten vilket gör att jag vill gardera. 9 Sugar Daddy är van att stöta på tufft motstånd och ska räknas direkt i årsdebuten och håller honom trots allt som främsta motbudet. 2 Akropolis Scandi nämner jag som jätteskräll – han gick vasst till slut senast och ser ut att trivas med Rikard N Skoglund.

V86-4: 4 Fame Boko är favorit och samma sak med henne att den här favoriten också har varit struken inför detta vilket gör att det finns frågetecken. Hon räknas, men riskerar att behöva göra grovjobb och är ingen spik att gå på. Håller 1 Ile Saint Louis ledningen är hon inte lätt att besegra och jag tror allra mest på henne i loppet. Spets och slut? Hästarna 2,5,9 tillhör också de tidiga i ranken.

V86-5: Väldigt jämnspelat på förhand då man kollar in spelprocenten, men jag hittar faktiskt omgångens bästa spik i det här loppet. 5 Heartbeat är en tuffing på startvolten och var rejäl vid segern senast. Jag tror att övriga släpper till honom efter en bit ikväll och att det rent av blir ledningen för hans del. Hästen tål dock att göra jobb om det krävs, och jag är inne på att han helt enkelt är bäst i detta gänget. Känslan det blir för svårt för tilläggshästarna att plocka in försprånget och jag spikar! Garderar man loppet är det väldigt öppet bakom – jag rankar främst 9-15-3 av övriga.

 V86-6: 4 Tiger Journey är storfavorit i sjätte, men jag tycker han blandar och ger för mycket för att vara så pass hårt betrodd och tänker definitivt gardera. 9 Bossy Alley gjorde en stark insats utvändigt om ledaren senast och det skiljer för mycket mellan dessa två vad gäller spelprocenten. Givet motbud. Hästarna 8,10 har också kapacitet för att räcka även om formen är något svårbedömd hos dem båda. Ska dock inte glömmas bort som lite spelade på förhand.

V86-7: 5 Smedsbo Faksen var fin vid segern senast och är han lika bra igen kan det vara så enkelt att han “bara vinner”. Också det här ett tänkbart spikförslag beroende på hur man lägger upp systemet, men på förhand så lutar jag åt andra spikval även om det är långt kvar till spelstopp. Stallkamraten 14 Tand Kraft är normalt värst emot, men hur är det med formen? 10 Björs Frej var favoritspelad senast då han mötte Smedsbo Faksen – chanslös då, men visade fortsatt form senast och räknas tidigt. 7 Uggla I Mossen och 9 Bro Viking har båda blivit bortglömda på förhand och är också tidiga på min kupong.

V86-8: 4 Bombibitt S.I.R. har varit duktig vid två raka segrar, men som favorit ikväll är han kall spelmässigt – det är tuffare motstånd den här gången. Rankas ner. Jag tror det blir körning från start mellan flera hästar vilket bäddar för loppets drag som utan tvekan är 12 Mr Matjes! Hästen har visat form en längre tid och trots att han varit struken inför detta så låter man riktigt nöjda med träningsrundorna. Dessutom har han blivit gynnad av invändig strykning nu och vad som är extra spännande är att han ska provas med jänkarvagn och helstängt huvudlag ikväll! Mitt förstaval och en intressant spelidé på dubblen. Tycker 2 Deux En Un (spetsfavorit) och 3 Kent’s Laddie (lopp i kroppen) är värst emot.

Spante har som vanligt börjat kolla in V5-spelet också:

– 12 Xanthis Brazil (V5-5) gör årsdebut ikväll och ska bli väldigt intressant att se på banan igen. Han ser ut att ha en lämplig uppgift!

 

Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter