Djurens Helg är en återkommande familjefest på Solvalla. Årets event går av stapeln den 24–25 augusti och genomförs i samarbete med två nya partners; Konsumentföreningen Stockholm (KfS) och Sia Glass.

Djurens Helg har under de år evenemanget genomförts på Solvalla bjudit på många favoriter ur faunan; djur av alla slag och sorter. Dessutom finns experter på plats för besökare som har djurrelaterade frågor och funderingar samt ett flertal separatutställningar.

Nytt för i år är att KfS kommer vara med under Djurens Helg med sitt initiativ Ekostigen.
Ekostigen ger stora som små, en möjlighet att uppleva hela kretsloppet, från jord till bord. Här får barnen lära sig om olika sädesslag, hur man komposterar och var maten kommer ifrån. Samarbetet innebär även att KfS kommer erbjuda samtliga sina medlemmar ett unikt erbjudande för Djurens Helg 2019.

KfS är en av huvudägarna i Coop och har du ett Coop-kort och bor i Stockholm är du troligtvis en av 800.000 medlemmar.

– Vårt samarbete med KfS är helt i linje med vår satsning på djur och vår ambition att ta ett större ansvar kring Djurens Helg. Vi har ett ansvar att utbilda vår nästa generation och stötta svenska bönder. Ekostigen är en fantastisk upplevelse som barn och föräldrar kan gå tillsammans, och ger lärdom att ta med sig hem till middagsbordet, säger Erik Hall, försäljningschef på Solvalla.

SIA Glass är Sveriges äldsta familjeföretag med sitt glassmejeri i Halländska Slöinge. SIA Glass är den enda rikstäckande glassleverantören som tillverkar all glass i Sverige, alltid på svensk färsk grädde från tre utvalda svenska gårdar. Nu vill SIA Glass ta ett större kliv på den svenska marknaden och väljer Djurens Helg och Solvalla för att ytterligare exponera sitt varumärke och nå ut till glassälskande kunder.
– SIA Glass är ett perfekt val för oss på Solvalla och Djurens helg. filosofi att på ett hållbart sätt tillverka all glass i Sverige med så stor del svenska råvaror som möjligt känns helt rätt för oss!

– Allt från deras nya sortiment till en mängd hemligheter kommer att bli presenterade under Djurens Helg. Ett måste för alla som gillar glass! säger Erik Hall vidare.

Pressmeddelande från Solvalla 11 februari 2019. 
Foto: Solvalla


Andra nyheter