Timo Nurmos har kört Readly Express i det första snabbjobbet efter Prix d’Amerique. Efter träningspasset var det tummen upp för start i Prix de France på söndag.
– Hästen kändes jättefin och vi startar, säger Nurmos. 

 

Solvalla-tränaren tillbringade hela söndagen på Arlanda utan att komma iväg till Frankrike då alla flyg blev inställda på grund av snökaoset. Men klockan sju måndag morgon lyfte planet mot Paris och efter en tre timmars bilresa till Björn Goops filial i Mortree i Normandie var det dags att känna på Readly Express.
– Det tog 31 timmar att komma hit. Från det att jag åkte hemifrån i går morse till att vi kom fram till gården, säger Timo Nurmos med ett skratt.
– Vi körde jobbet nu på eftermiddagen och jag kom precis in till stallet med hästen. Han kändes jättefin och har tagit förra loppet på bästa tätt. Det blev ett intervalljobb på rakbanan i backen och jag är mycket nöjd med hästen. Vi startar i Prix de France på söndag.

Storloppet på Vincennes körs över 2100 meter med bilstart och det är 16 hästar anmälda. Av dessa kommer Propulsion och Lionel att strykas. Däremot startar Jean-Michel Bazire sina Prix d’Amerique-hästar, vinnaren Bellina Josselyn och tvåan Looking Superb, samt fyran Davidson du Pont. Den definitiva startlistan med kuskarna blir klar på torsdag.

 


Andra nyheter