Ulf Ohlsson styrde in två storfavoriter till seger på Grand Slam 75. Först bakom Davy Jones Sisu och därefter med Nappa Scar som såg fantastiskt fin ut.
– Han vann otroligt lätt och det var en behaglig åktur, sa Ohlsson.

 

Nappa Scar är en riktig hedershäst som har kämpat mot de bästa i Gulddivisionen de senaste åren och gjort det bra. Han var bland annat trea i Sweden Cup, ”Lilla Elitloppet” i fjol i både försök och final. På slutet har tränaren Per Lennartsson matchat hästen i lite lättare sällskap och det har blivit enkla segrar. Den tredje raka triumfen togs på söndagen i Grand Slam 75 i Eskilstuna. Eftersom Per Lennartsson är på semester i Vietnam fick Ulf Ohlsson chansen i sulkyn och han gjorde inga misstag. Han skickade iväg Nappa Scar direkt till ledningen och fick sedan bestämma tempot till mycket lugna 1.17,5 första varvet. Hästen såg otroligt pigg och löpsugen ut hela vägen och när farten skruvades upp till 1.10-tempo i avslutningen blev segern hur enkel som helst. Intrycket på Nappa Scar var femstjärnigt.
– Per sa till mig innan att du kommer att gilla hästen. Det stämde också. Han var jättefin på alla sätt och vis och vann otroligt lätt. Det var en behaglig åktur och som ett snabbjobb för hästen, sa Ulf Ohlsson.

Sveriges kuskchampion inledde Grand Slam 75 genom att även vinna med Petri Salmela-tränade Davy Jones Sisu. Segerreceptet var likadant där, snabbt till ledningen och sedan gick Davy Jones Sisu undan säkert och tog en välförtjänt seger efter flera fina insatser.
Efter att dessa båda storfavoriter gjort sin plikt blev det ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot till nästa söndags Grand Slam 75 som avgörs på Romme.
Sju rätt den här söndagen betalade 2488 kronor.

 


Andra nyheter