…skrälltränare på bättringsvägen som nästan slog sitt eget rekord på V86 igår.

Ingen lyckades pricka åtta rätt igår, och det sedan Eriks Moolger vunnit till streckprocenten 0,24 – den näst minst streckade vinnaren någonsin inom spelformen.
Den som är aningen värre är Candy Hornline – en häst som också tränades av Erik Svensson (!!) och då var streckad på 0,23 procent.
– Igår satt jag på Bistron och såg Moolgers lopp, och jag hjälpte i alla fall till med finishkörningen så gott jag kunde därifrån.
– När han var först på mållinjen blev jag så glad att det finns inte – det ska ju inte gå!
– Jag undrar om det är någon mer tränare som vunnit på Solvalla med fyra hästar till över 100 i odds, funderar Erik.

Vi får tag på Erik just som han har avslutat ett styrketräningspass tillsammans med sin fysiolog, och visst hörs det att han har kört hårt.
– Jag har ju mest legat till sängs tidigare, så det är verkligen tuffa tag nu. Man har ju lite klent med muskler…
– Men det är ändå helt otroligt att jag mår så pass bra nu – efter sammanlagt fyra hjärnblödningar!
– Jag känner mig starkare för varje vecka nu, och har kunnat trappat ner en del på medicineringen, så för dagen mår jag mycket bättre. Det var en period när jag mådde så dåligt att jag var på väg att tappa lusten…men nu känns det annorlunda.
– Ännu så länge kör jag inte hästarna – Erik har 12 i träning – utan det sköter Anneli (Norberg) och Sune (Pettersson). Jag är verkligen tacksam för allt de gör, och de är helt fantastiska människor. Jag kommer med lite råd, men de sköter allt det praktiska.
– Men om det fortsätter gå bra med träningen så kanske man snart kan smyga igång och köra lite försiktigt i träning igen, funderar Erik.

Bra. Hör gärna av dig i förväg om nästa hundraoddsare bara…

 

Håkan Ahlqvist

Foto: Maria Holmén, TR Bild
Molger vinner tillsammans med Marcus Lilius – Erik sitter på Bistron en trappa upp och ser på.


Andra nyheter