– Det är en rätt så svårlöst omgång ikväll då Solvalla/Bergsåker delar på V86:an, så återstår att se om det återigen är dags för hög utdelning – framförallt så är det inte helt enkelt att välja spikar såhär på förhand, kommenterar Spante omgången.

 

V86-1: 5 Zorro Swing har visat fin form på slutet och blir med rätta betrodd i inledningen – bra chans, men jag vill ändå gardera. 10 Doctor Doxey Zenz är en tuffing de dagar han levererar och motståndet är enklare nu än vad han stött på den senaste tiden. Given på min kupong! Bra form har även 6 Salong – tidigt streck. Jätteskrällen är 8 Ippon Futura om man streckar vidare.
 
V86-2: 6 Global Undecided är storfavorit och vad gäller kapacitet så är han bästa hästen, men han blandar och ger en del. Levererar han är det normalt en vettig spik, men såhär på förhand vill jag åtminstone se honom värma innan jag bestämmer mig om jag litar på honom. Hästarna 11-3-2-5 rankar jag där bakom om man väljer gardera.
 
V86-3: 2 Guli Tor tycker jag är omgångens bästa spik på förhand – han var fullt godkänd senast, men rapporterna är bra på honom efteråt och han kommer vara klart vassare nu. Från ett fint spår så ser uppgiften passande ut ikväll. Jag räknar med att han tidigt kan köra sig till ledningen och väl där blir han mycket svårslagen, bästa spiken för min del! Hästarna 10-6 är värst emot om man garderar.
 
V86-4: Svårlöst lärlingslopp där jag brukar tjata om 7 Wrongdoer, men han har inte levererat fullt ut på slutet och det finns frågetecken. Skulle han fungera så tror jag dock mest på honom. Det kanske rent av blir ledningen ikväll? 11 Day Of Love är fartfylld och att Sandra Nordemo hoppar upp i sulkyn är positivt – tidigt streck. 10 Uret har god kapacitet och har känts uppåt på slutet, men han har varit struken inför detta och frågetecken för formen. 1 Vahände smyger med invändigt och kan skrälla om det klaffar.
 
V86-5: 5 M.C.C.Orlando har gjort det bra i Daniel Wäjerstens regi och räknas här, men motstånd saknas ändå inte ikväll och jag vill gardera. 12 Our Soleado är bra för klassen och 2 Ready Lane spurtade fint i comebacken senast. Båda dessa rankar jag tidigt, men loppet är öppet och rejäl gardering behöver inte vara fel.
 
V86-6: 2 Cyborg är favorit i sjätte och kommer man till ledningen är det hygglig chans, men det här är ingen favorit jag litar på och har en annan vinnare. Nämligen 6 Emotion Man som var bra i comebacken senast bakom två bra hästar för klassen och skulle man rent av snuva favoriten på ledningen så blir det extra intressant. Mitt drag i loppet! Rankar 9-7 främst där bakom sedan.
 
V86-7: 7 Survival Kit har visat fin form på slutet och levererade efter en mycket bra värmning senast och har nu tre raka segrar. Kort distans vann han över för tre starter sedan, men det är inte hans bästa gren och dessutom låter det som att man åker på svar invändigt ikväll vilket gör det lockande att gardera. En som varit uppåt den senaste tiden är 9 Calle Laday och nu återgår man till jänkarvagnen samt att det blir helstängt huvudlag. Spännande till låg procent då han har bra startrygg och bör hamna vettigt på det! Min roligaste skräll i omgången. 4 Tayson Bi var nära skrällseger på V75 senast och rankar jag främst där bakom sedan före hästarna 3-5-11.
 
V86-8: Öppet lopp i avslutningen, men mest spelintressant är utan tvekan den finska gästen 9 Lovely Secret. Jag har gillat det jag sett av henne i lopparkivet och inte ens tio procent just nu under morgonen då jag kollar in streckprocenten är mycket intressant, mitt drag i loppet! 7 Fast Moving Cash var duktig senast som tvåa och räknas tidigt där bakom. 1 Topspin hårt betrodd på förhand, men hur är formen? 4 Bear Victory får Jansson hoppa upp bakom ikväll – intressant. 11 Imma Hanover var blek i dödens senast – bortglömd nu därav, men hon är bättre bakifrån och ska heller inte glömmas bort om man streckar vidare.
 
Spante har som vanligt tagit en titt på V5-spelet också och bjuder på en häst att plocka med till den spelformen:
– 2 Titan Journey (V5-1) har en bra uppgift då det återigen är läge för ledningen. God chans därifrån!
 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!

Andra nyheter