Timo Nurmos körde Readly Express i ett snabbjobb måndag lunch på Björn Goops filial i Mortree i Normandie. Efteråt var det tummen upp för Prix d’Amerique-vinnaren.
– Hästen känns väldigt fin och startar i Prix de Belgique på söndag, säger Nurmos.

 

Solvalla-tränaren reste till Frankrike under söndagen och måndag lunch var det dags att känna på Readly Express i ett träningsjobb. Efter andraplatsen i Prix du Bourgogne, där Readly Express var tvåa efter Bold Eagle, har världsstjärnan varit på Goops filial i Normandie. Nu blev det intervallträning på rakbanan i uppförsbacke.
– Jag sitter och kör honom just nu, säger Timo Nurmos när Kanal 75 ringer och han skickar kort senare en bild från sin mobilkamera.
Efter avslutat träningspass utvecklar Nurmos mer om hur jobbet var och den närmaste matchningen för Readly Express.
– Hästen känns väldigt fin och jag är jättenöjd med honom. Han börjar närma sig matchvikten nu. Han hade några extrakilon på sig innan han åkte till Frankrike, men det var medvetet. Inför senaste starten hade han mest styrketränat och jag kände nu att han har gått mycket framåt med det loppet i kroppen. Han har fått mer spring i benen och känns väldigt spänstig och fin, säger Timo Nurmos.

Readly Express är anmäld till Prix de Belgique på söndag. Tränare Nurmos har tidigare sagt att han skulle bestämma sig om hästen ska starta där efter måndagens jobb. Nu har han tagit beslutet att vara med i det sista genrepet inför Prix d’Amerique.
– Hästen var så fin i Prix du Bourgogne och egentligen behöver han inga mer lopp i kroppen. Men jag tycker ändå att vi tar det här loppet eftersom han inte hade startat på två och en halv månad inför senast. Han har heller inte varit ute i det franska voltstartsystemet på ett år så det kan vara bra att prova en gång till innan.
– Jag provade att volta med honom några gånger inför jobbet i dag och det fungerade bra men det är helt annat när det är mycket hästar omkring i loppen. Han kommer att tävla med skor på söndag för att spara hovarna och det är definitiv anmälan på torsdag. Jag åker ner igen och kör ett jobb till med honom på fredag, säger Timo Nurmos.
Och tillägger:
– Allt har gått som planerat hittills och hästen är på väg mot toppformen. Jag hoppas och tror att han ska ha den om tre veckor i Prix d’Amerique.

 


Andra nyheter