Det är knappt två år sedan den första upplagan kördes, och kommer ni ihåg vilka som var lyckosamma då; alltså i februari 2017?

 

En viss Cyber Lane hade årsdebuten avklarad och förlängde sin obrutna segerrad när han vann första MTU-loppet för fyraåringar. Vinnandet fortsatte sen större delen av året och kulminerade som bekant i Derbysegern tillsammans med sin tränare Johan Untersteiner. I Derbyt mötte han bland andra MTU-vinnarna Gareth Boko och Policy of Truth, som tog potten i andra respektive tredje MTU-upplagan.

Cyber Lane var efter den säsongen den vinstrikaste fyraåringen någonsin i vårt land med drygt 7,1 miljoner kronor på banken och med 16 segrar tagna i 19 starter.
– Jag ville gärna ha med honom i Margaretas, för han hade ju kommit igång ganska sent (debut i slutet av september som treåring) och varit ute i tämligen enkla sällskap.
– I och med att det gick bra för honom på Solvalla fick han sen en paus efter loppet…ja, och resten vet det flesta.
Kommer du att dyka upp till premiären den 19 januari i år också?
– Inte jag själv, för jag är bortrest på semester just då, men jag räknar med ett tre av mina fyraåringar skall starta den dagen, berättar Johan.

Övriga vinnare under premiäromgången av MTU det första året var treåringarna Global Un Poco och Lorina Citron, tränade av Svante Båth respektive Björn Goop och körda av Erik Adielsson respektive Örjan Kihlström. Vinnaren i avdelningen för fyraåriga ston var Jörgens Westholms Amalia Cash som senare också bättrade på sin prissumma med en andraplats i juni-upplagen av MTU.

-Margaretas tidiga Unghästserie är bra för ägarna liksom för tränarna. De förra får en chans att få utdelning på sin investering genom möjligheten att tidigt tjäna stora pengar, och de senare får en bra fingervisning om kommande matchning av sina hästar efter att ha tampats med många andra i kulltoppen redan från början, analyserar Jörgen Forsberg, vd på Solvalla.

Nedan får ni de yttre förutsättningarna för årets serielopp.

 

Håkan Ahlqvist

Foto: Tommy Andersson, ALN
Cyber Lane och Johan Untersteiner efter segern i första Margaretas 2017.

Margaretas Tidiga Unghästserie 2019:

19 januari

3-åriga ston, alla
3-åriga hingstar/valacker, alla
4-åriga ston, högst 250.000 kr
4-åriga hingstar/valacker, högst 250.000 kr

30 mars

3-åriga ston, stängt 150.000 kr
3-åriga hingstar/valacker, stängt 150.000 kr
4-åriga ston, alla
4-åriga hingstar/valacker, alla

7 maj

3-åriga ston, stängt 300.000 kr
3-åriga hingstar/valacker, stängt 300.000 kr
4-åriga ston, alla
4-åriga hingstar/valacker, alla

2 juli

3-åriga ston, alla
3-åriga hingstar/valacker, alla
4-åriga ston, högst 450.000 kr
4-åriga hingstar/valacker, högst 450.000 kr


Andra nyheter