En månad kvar till Prix d’Amerique.
Då föll Propulsion som blytung favorit i gulddivisionen på V75 mot publikfavoriten On Track Piraten.

 

Propulsion föll som 90-procentig favorit på V75. Spelarna var i chock.
Tränaren Daniel Redén såg också mer än förvånad ut i TV12.
– Jag vet inte… du får fråga Örjan… han körde väldigt snällt. Jag ville se att han skulle bli trött, men det här blev mycket märkligt det här loppet, sa Daniel Redén i TV12.
Örjan Kihlström var förstås också besviken, men ändå samlad direkt efter loppet.
– Vi var jämsides med On Track Piraten sista varvet men klarade inte av att slå honom helt enkelt, det var den enkla matematiken.
– Piraten en bra häst, han har alltid gått extra bra på vintern. Det är så, ibland räcker det inte helt enkelt. Det finns mycket jag kunde gjort annorlunda, men sedan om jag vunnit om jag gjort något annorlunda det vet jag inte. Piraten hade bättre spår än oss och hade befälet från början, jag vet inte… Hästen gör alltid ett bra jobb, och det gjorde han i dag också, sa Örjan Kihlström.
Om lördagens insats på något sätt påverkar satsningen mot Prix d’Amerique gav Daniel Redén ett tydligt svara på.
– Det påverkar ingenting. Nästa start? Nu får vi tänka och smälta det här först.

On Track Piraten tog karriärens 30:e V75-seger och befäste sin titel som segerrikaste varmblod på V75 genom tiderna.
Tränaren Hans R Strömberg satt i sulkyn den här gången och han avvaktade startrusningen innan han tog sats och fick överta ledningen utan problem.
– Jag fick gå närmsta vägen och då blir han väldigt nöjd hästen. Jag drog på för fullt 300 kvar och fick lite försprång och det räckte ju. Han har fantastisk statistik här på Romme nio segrar på tolv starter, sa Hans R Strömberg.

I V75-1 fick Rauno Pöllänen lucka från rygg ledaren med tolv-oddsaren Västerbo Grosbois som ganska enkelt avväpnade ledaren Super Zantos sista biten. Storfavoriten Global Trust fick gå utvändigt ledaren och tappade spänsten i sista kurvan och bjöd samtidigt vinnaren på lucka.
I V75-2 vände Laura Sånna ut och in på motståndet när hon gick från sista till första plats dryga sista halvvarvet tillsammans med Oskar Kylin Blom, som fick vikariera för Ulf Eriksson.
– I loppet kändes som det mesta gick fel hela vägen, men hon kunde springa otroligt mycket fortare än alla andra. Det var en riktig Merca att köra, sa Oskar Kylin Blom.
Dannero-amatören Elisabeth Lundholm tränar och äger vinnaren.
Jenny A Björk är ett framtidsnamn och på hemmaplan tog kusktalangen karriärens första V75-seger då hon ledde varje meter av V75-4 med B.B.S.Poetry, som tränas av pappa Bo Björk.
– Det blev perfekt. Jag fick bestämma helt som jag ville och hon kändes jättestark hela vägen. Det var min första V75-seger så den var efterlängtad, sa segerkusken.

En favorit som höll på Romme var Reverend Wine som bara var bäst i V75-5 tillsammans med Ulf Ohlsson. Från tredje utvändigt avgjorde femåringen med en mäktig långspurt i tredjespår sista 700 meterna.
– Otroligt roligt, en försenad julklapp som räcker och blir över, sa tränaren Diederik Meilink.
Oskar J Andersson serverade hemmahoppet Lima Mermaid ett perfekt lopp i rygg på ledaren och när luckan kom in mot upploppet avgjorde stoet V75-6 mycket enkelt. Oskars syster Ruth J Andersson tränar.
Kim Eriksson och Indy Lane avslutade V75-omgången på Rommetravet och ekipaget imponerade med ett starkt slutvarv i spåren. Björn Röcklinger tränar vinnaren.
Sju rätt på V75 gav 42 905 kronor. Sex rätt gav 523 kronor och fem rätt 60 kronor.
Nu fortsätter V75 Winter Burst med V75-tävlingar på Bjerke (söndag) och sedan multijackpot på Axevalla på nyårsafton. En multijackpot som hittills är uppe i 60 miljoner kronor.

 

Lars-Ove Pettersson, Kanal75

Foto: Malin Albinsson, TR Bild


Andra nyheter