– Svårlöst på V86:an ikväll då Solvalla/Jägersro delar på omgången. Det är svårt hitta spikarna och flera lopp är öppna. Det blir därmed inte enkelt att få till systemen för de som lirar ikväll – så att det blir bra utdelning igen tycker jag det är mycket som talar för., kommenterar Spante omgången.

 

 
V86-1: Två hästar sticker ut på förhand för min del – kommer 5 Cashback Pellini tidigt till ledningen så är det hästen att slå, men jag har respekt för 4 Vincent As som är en tuffing och är inne på att strecka två hästar i inledningen. Rankar 8-1 där bakom.
 
V86-2: 11 Cactus har gjort det bra och vann trots galopp senast, men man har ett tufft utgångsläge ikväll och detta är långtifrån någon straffspark varför hon ser ut att bli väl stor favorit. Garderas. 5 Petunia såg mycket fin ut som fastlåst senast och är mer spelintressant då det skiljer mycket på strecken i nuläget. Mitt förstaval! Rankar 4-8-3-2 där bakom.
 
V86-3: Två fina tvååringar ser ut att göra upp på förhand och jag är inne på att ta ställning för 1 Roller Coaster Ås då jag tror denne lyckas försvara ledningen. Peter Untersteiner låter nöjd med sin häst och jag är inne på att man spårar hela vägen! Spikförslag. Motbudet är givetvis 4 Trix On Line som var med i finalen av Uppfödningslöpningen, men han är dels klar favorit plus att han riskerar svar om täten vilket gör att bara är andravalet i loppet för min del. Gillar 3 Knowwhentohold’Em där bakom, men känslan han trots allt kanske är väl grön ännu för att matcha de två övriga.
 
V86-4: 4 Leader Brodde har varit duktig på slutet och sett fin ut, men då han möter bra hästar ikväll så tycker jag även den här favoriten blir väl hårt betrodd. 8 Young Da Vici och 9 Rigel Face är två tuffingar som lär syna och de är givna streck för min del över den långa distansen.
 
V86-5: 10 Speedy Foxy Vicane har varit väldigt fin på slutet, men “stålmormor” har en tuff uppgift med bakspår över kort distans ikväll och lita på henne som favorit gör jag icke. 3 J.H.Mannerheim har lopp i kroppen och 4 Rajah Press har visat form på slutet – kan bli ledningen för hans del ikväll. Även de danska gästerna 5,6,7 har kapacitet vara med där framme och jag är inne på att spela för skräll i den här avdelningen.
 
V86-6: 11 Je T’aime Explosiv har varit väldigt fin och rejäl på slutet, men kvällens uppgift är inte den viktigaste då man har V75-finalerna i sikte och det riskerar att bli långt fram till täten. 7 Harrington tror jag mera på och i en svår omgång är det en av de jag kan tänka mig spika – körs han offensivt kan det bli ledningen efter en bit och då blir han inte lätt att plocka ner. 14 Electrical Storm har varit väldigt fin på slutet, men ska ju tävla med skor ikväll och frågan hur mycket det påverkar? 10 Khalid visade kunnande för att skrälla senast – bra spurt i skymundan och han är en rysare om man garderar loppet.
 
V86-7: Öppet i sjunde avdelningen också – om det nu inte är så enkelt att 1 T.Rex Face spårar runt om. Han galopperade i comebacken senast, men har annars visat kapacitet som räcker gott i det här gänget och jag tror inte att han blir särskilt lätt att fånga in för de övriga. Också ett av mina tänkbara spikförslag ikväll. 8 Galvani Boko är hårt betrodd och har gjort det fullt okej, men som favorit är det ändå svalt spelvärde på honom även om han kan vinna. Då tror jag mera på trion 6,10,12 vid gardering.

V86-8: 12 Marvelous var mycket tapper i comebacken senast, men sämsta utgångsläget över kort distans ikväll var inte optimalt. I mina ögon bästa hästen, men man ska ha mycket nerver om man törs gå rakt ut på honom härifrån. 7 Einstein Sisu har visat fin form och 5 Unique Findings såg bra ut imål med sparade krafter kvar senast – tidiga streck, men skrällarna 2.9 får ej nonchaleras. 2 Liam Dana är stallet uppåt på och har sikte på ledningen och 9 M.T.Kitty får Lennartsson chansen bakom ikväll. Mycket fint intryck på den hästen senast! Pass upp.
 
Spante har som vanligt tagit en titt på V5-spelet och bjuder på en häst vi ska se upp med i Amatörloppet, V5-1:
– 4 Day Of Love (V5-1) har jag gillat i arkivet och den hästen ska bli intressant se på svensk mark ikväll – en rejäl sort som man inte får glömma bort att plocka med.

 

Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, eller av våra spelvärdar som ambulerar runt banan. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter