Solvalla är en profil fattigare. Många vänner har tyvärr blivit av med en vänlig själ i en av långvarig sjukdom märkt kropp.

 
Göran har haft stor betydelse för sin stora vänkrets inte minst tack vare sin kunskap om – och tillträde till – den franska travsporten.
Till Paris kom Göran för att jobba, och hos familjen Gougeon blev han bekant med Jean-Lou Peupion som sedermera blev hans arbetsgivare på Vincennes. Jean-Lou hade då varit på Solvalla med Une de Mai och med Göran i stallet tog han också sitt livs seger då Lurabo vann Prix d´Amerique.
Alla kanske inte vet det, men Göran tillhör också den exklusiva grupp av svenskar som vunnit lopp som kusk på Vincennes.

Göran hade skaffat sig lärdom om travsporten hos Sören Nordin och Wallner-Lindstedt och efter Frankrike-sejouren tog Göran under några år jobbet som försteman hos Torbjörn Jansson, inte heller han direkt okänd i vare sig Frankrike eller övriga Europa – och världen.
– Göran var alltid lika trevlig och social, kort kan man säga att han nog var en av de snällaste människor man kunde träffa på, berättar Torbjörn.
– Det är bara att instämma, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
– Vi blev kompisar när jag flyttade ner till Stockholm -98, och med åren blev Göran en nära vän som jag kommer att sakna.

Göran älskade hästar och var trogen sin sport så länge hans kropp orkade.
Vi är många som kommer att sakna “Hjärtat”.
Göran blev 64 år.

 

Foto: Maria Holmén, TR Bild


Andra nyheter