…som från och med idag kan titulera sig proffstränare på Solvalla

.
– Jag blev precis klar med utbildningen på Wången och att bli proffs är någonting jag siktat på ett tag, så det känns bra att det blivit verklighet nu.

Tidigare har Dennis drivit en proffsig amatörrörelse med sin sambo Rebecca Dahlén och ingen har väl lyckets ungdå att märka av deras framgångar på banan de senaste säsongerna.
– Fast det har varit lite trögt under en period, så därför var det extra skönt att vi kunde vinna med Tayson Bi i torsdags i den sista start jag gjorde som amatör – och nu siktar vi på att vinna även första starten som proffs idag – med stallets stjärna Minnestads El Paso i Bollnäs.
– Lyckas det ska jag nog också nå det mål jag satt upp, att komma upp i en miljon kronor inkört som tränare – det vill jag väldigt gärna göra.
Rebecca är för sin del snuddande nära två miljoner inkört som kusk, så det är en väl förberedd duo som sparkar igång rörelsen i Fjärndhundra.
– Jag har kunnat komplettera träninglistan med några nya hästar, så vi har 23 travare fördelat på i princip alla åldrar i stallet idag. Det är precis som jag vill ha det, en allround-prägel i stallet som har plats för runt 30 hästar.

Dennis har kanske inte den absolut vanligaste bakgrunden innan han kom in i sporten, utan för hans del började det på andra sidan “staketet”.
– Min pappa brukade åka på trav emellanåt, och ibland hängde jag med honom. Han tyckte om att spela lite, men så småningom svängde hans intresse och han köpte en travhäst. Den var i träning hos Joakim Lövgren och även hos Fredrik Persson (Dennis är uppväxt i Blekinge ifall ni undrar) men i samband med en skada tog de hem hästen och Dennis som dessutom var hästrädd (!) började pyssla med den… ja, det var väl så det startade…
– När jag sen började som amatörtränare har jag hela tiden haft drömmen om att en gång bli proffs, så nu är det upp till oss själva att vi lyckas med stallet.
Kommer det någon träningsfilosofi in i bilden?
– Jo, i alla fall när det rör starthästarna. Där tycker jag backtränging är det bästa. Vi kör i en 500 meter lång backe med bra lutning, och kompletterar med en rakbana.

Lycka till, med stallet, med Minnestads El Paso i dag och med proffskarriären.
– Tack, jag ska jobba hårt och göra det bästa möjliga.
Det borde gå bra. Hårt arbete och fina förutsättningar – och Dennis har en solklar inställning till travet:
– Jag tycket inte om att förlora!

 

Håkan Ahlqvist

Foto: Leif Norberg, ALN

Dennis Palmqvist nås på tel 070-9174305 och ni kan även titta in på stallets Facebook-sida via denna länk


Andra nyheter