Minst spelad. Ändå klart bäst. Jarno Koskela och Chocoboy la grunden för nya storvinster på V86-spelet.
– Det är en jättefin häst, men jag hade inte räknat med att han skulle vara såhär bra, sade skrällkusken.

 

Två utdelningar över fem miljoner i oktober.
November har inte nått samma höjder på V86-spelet, men på onsdagen blev det i alla fall över halvmiljonen för andra veckan i rad.
Vinnarna kan framförallt tacka Heikki Matias Koskelas Chocoboy som återkom efter fem månaders vila och hade minst förtroende av samtliga i V86-6.
Sonen Jarno serverade en snygg ryggresa från fjärde par utvändigt varpå Chocoboy avgjorde med lätthet.
– Det var jätteroligt att vinna direkt, jag trodde att det skulle fattas lite grann eftersom vi har tagit det väldigt lugnt i träningen, sade Jarno Koskela och fortsatte:
– Hästen var sjuk i senaste loppet, sedan fick han en senskada i hagen, han var lite för busig. Vi har kört tryckvagnsträning hela sommaren och hösten, men inte några snabbare farter. Jag hade inte räknat med att han skulle vara såhär bra. Får han vara frisk och kry kan man nog satsa lite högre, det finns bra kapacitet i honom.

Kvällens andra knall kom från finska stoet Mountain Cleaver som brukar gästa Sverige några gånger per år, framförallt vintertid.
Nu kom hon med en tråkig resultatrad för första gången sedan januari, men visade sig vara i härligt slag då hon sluggade ner ledande storfavoriten Knifetown Winner för Erik Adielsson.
– Jag visste att hon hade väldigt bra form. Jag har kört henne snällt i Finland med sikte på att få en bra vintersäsong. Nu är jag mycket glad, utbrast tränaren Pasi Tikkala vars åttaåring hade två procent av V86-spelet i ryggen.

Dramatik bjöds i treåringsloppet då favoriten Tinten rullade över passgång i samma veva som han passerade ledande Iglesias Boshoeve kort före mål.
Domarna tog fram det röda kortet och den senare fick sin första seger i karriären. Carl Johan Jepson satt i sulkyn bakom den originellt stammade herren som tränas av Björn Goop.
Resten av omgången gick mer enligt förhandsspekulationerna.
Petri Puros Cashback Pellini visade överlägsen styrka då han tågade runt motståndet i Xpresstayern för Christoffer Eriksson.
Peter Untersteiner tog en dubbel sedan Frankie Brodde och framförallt Stonewashd Diamant levererat rykande upplopp efter ryggresor.
Det innebar att stallet för första gången passerade 30 miljoner kronor inkört på en säsong.
– i stallet är oerhört hög, vi är så många som kämpar åt samma håll, förklarade Untersteiner som vunnit flest lopp i landet under 2018, men trots rekordsiffrorna ligger i lä mot Björn Goop, Timo Nurmos och framförallt Daniel Redén när det kommer till inkörda pengar.

Redén selade ut en häst under kvällen och fick full pott sedan Örjan Kihlström spårat hela vägen bakom Coogan.
Den sista pusselbiten som krävdes för åtta rätt var Lennart Järpedal-tränade Callmeawinner som dominerade från ledningen för Peter Ingves.
Utdelningen för åtta rätt nådde precis över halvmiljonen och med tanke på vilka som låg bakom kvällens överraskningar var det passande att den största vinsten gick till ett system inlämnat i Finland som belönades med 1,2 miljoner för satsade 1 385 kronor.

 

Robin Johansson, Kanal75

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild


Andra nyheter