…grundare av och projektledare för extremtävlingen Toughest – som kommer tillbaka till Solvalla 2019!

 

Toughest, som handlar om löpning med hinder, finns i lite olika skepnader, Det är ett lagevent medan Toughest Family även vänder sig till barnen som kan delta och fokus ligger då på att ha roligt under tiden.
– På Solvalla handlar det om ett rent  banlopp och man tävlar i fyrmannalag men springer individuellt. – Det fungerade väldigt bra när vi var här senast, och vi kände att vi gärna ville komma tillbaka, säger Nils.

Datumen är 29-30 juni och man förväntas få någonstans runt 100 lag som deltar.  Antalet anmälningar till Toughest-tävlingarna ligger oftast på runt 200 lag, men just på Solvalla kör vi en extremt uthållighetskrävande variant där det lag som klarar flest varv på banan vinner.
Rekordet är från en familjetävling i Malmö där man i ett lopp över åtta km med hinder hade 7 000 deltagare.

Toughest Profiles 2 1 kopia

Nils själv håller igång kroppen en hel del, har tävlat men inte på allra högsta nivå.
– Nej, jag höll till bland amatörerna när jag deltog.
– Men jag har kört en hel del långlopp med landsvägscykel och mountainbike och även på skidor.

 P.S. Rekordet i Toughest hålls av ett gäng norrmän som klarade av 220 varv (!) på Solvallas bana.

Lär mer om Toughest på deras hemsida här.

Toughest är en återkommande kund som utnyttjar möjligheterna som finns att genomföra större arrangemang på Solvalla. Ytorna, faciliteterna, tekniken – allt finns redan på plats.
– Vi har hållit kontakten med Toughest efter deras första event här, och glädjande nog återkom de med ett förslag om att genomföra ytterligare en tävling, berättar Ramona Eklund från Solvallas försäljningsavdelning.
Ramona har liksom kollegorna Erik Hall och Hira Syed ett brett kontaktnät, och har stora återkommande arrangemang; bland annat Djurens Helg, bilutställningar, mässor med mera – det största arrangemanget är och förblir dock Elitloppet sista helgen i maj varje år.


Andra nyheter