– Spännande med jackpot på V86 ikväll och därmed är det ingen vild gissning att det återigen kan vara hög utdelning på g, kommenterar Spante omgången.

 

V86-1: Jag är inne på bästa spiken direkt i inledningen – 9 Heart Of Steel såg bländande ut vid segern senast och trots bakspåret över kort distans så tror jag på ny seger här. Känslan är att det kommer bli körning bland konkurrenterna och fram till att jag sett honom värma så håller jag det här som bästa spikförslaget i omgången och att han blåser ner rubbet över upploppet. Rankar 3-7-8-2 där bakom.
 
V86-2: Förhandsfavoriten 4 Global WIzard struken precis då dessa rader skrivs vilket öppnar upp loppet rejält. 1 Cesar F.C. var duktig vid seger senast och håller jag som spetsfavorit nu – tidig därifrån. 11 Moses kan bättre än senast, men handikappas av bakspåret och såg ej som bäst ut i den starten vilket gör att det finns frågetecken och då han blir favorit nu istället med nr 4 struken så blir det ljummet spelvärde på honom. 7 Spotlight Brodde visar bra form och spurtar vasst med rätt resa. Öppet lopp och med ändrade förutsättningar så är det läge att strecka på.
 
V86-3: 11 Illuminati har alltid visat kapacitet, men frågan om det lossnat på riktigt nu? Glänste vid segern senast då han tävlade barfota runt om och ska vara favorit, men jag litar inte fullt ut på honom. En felfri 6 Aperfectdream är bra för klassen och det skiljer för mycket på strecklistan kontra favoriten. Givet motbud och helt klart att dessa två sticker ut på förhand. Hästarna 1,3,8 rankar jag bakom.
 
V86-4: 3 Echo Gamble har blivit klar favorit, men det är ingen jag blivit imponerad av borta på ön trots segrarna och det är tuffare konkurrenter emot ikväll – rankas ner på förhand. 8 Vahände ska eventuellt tävla barfota runt om ikväll vilket vore mycket intressant – plus med Sjöström i sulkyn återigen och hästen är ett spännande speldrag till låg procent. Det är även 5 Digital Book som också är lite streckad! Hästen värmde fint inför senast vilket jag plussade för och såg bra ut i skymundan – får ej nonchaleras till låg procent då han kommer ut nu igen. Hästarna 1,6 visar båda form för att streckas tidigt och rankar jag också före favoriten.
 
V86-5: 7 Hakon Von Haithabu var fin vid segern senast, men det blev samtidigt passande kört för hans del den gången vilket underlättade. Givet garderingsstreck här, men ingen favorit jag vill gå på. Stallkamraten 3 Eclair Du Mont har ett gott rykte och funkar han fullt ut i travet så finns det fin kapacitet – hästen kan bättre än senast. 2 Precious Lord såg fin ut senast där han fick sen lucka och sköt till fint som tvåa – spelintressant till nuvarande procent och tidigt streck för mig.
 
V86-6: 7 Gazza B.R. är klar favorit och det med rätta då han har en passande uppgift – han såg smällfin ut vid segern senast på Solvalla och det var bästa intrycket jag sett såhär långt i karriären på honom. Hästen kan öppna bra från start och då motståndet ser lämpligt ut så håller jag det här som en av de starka favoriterna på förhand och ett av tänkbara spikförslag. 1 Budets Lasse har gjort det bra i sin nya regi och rankar jag tvåa då han kommer få ett fint lopp från sitt innerspår. 3,4,11 tidiga där bakom också.
 
V86-7: 7 Dealwithakiss gör alltid bra insatser och gjorde på nytt ett starkt lopp senast – hon är mitt förstaval i loppet. 13 Dream Lane måste jag dock varna för! Hon såg väldigt fin ut i skymundan i samma lopp som min tipsetta senast och blir betydligt mindre spelad. En skräll att se upp med! Som vanligt många med chans i Diamantstoracen och streckar man vidare är loppet öppet, men jag tror mest på nämnda duo.
 
V86-8: Fyra hästar sticker ut på strecken i avslutningen – jag tror allra mest på 10 On Track He’s Black som avslutade fint senast och är på väg mot formen igen. Dessutom så hoppar Rikard N Skoglund upp i sulkyn ikväll vilket är plus och det här är mitt förstaval i loppet. 12 Announcement var rejäl vid segern, men drog återigen sämsta utgångsläget – givet streck dock och honom rankar jag tvåa och tror klart mest på denna duo av de betrodda. Skrällen 6 Sete håller jag upp där bakom – han såg fin ut inför loppet senast, men galopperade dessvärre kort efter start.

 
Spante har som vanligt även kollat på V5-omgången och vi passar på att fråga efter en häst man ska strecka:
 
– 8 Vidivici C.C. (V5-1) såg mycket fin ut vid segern i sin montédebut och honom är jag spänd på att se igen ikväll!
 
 
Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, eller av våra spelvärdar som ambulerar runt banan. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!

Andra nyheter