– Det har varit höga utdelningar och svårlöst på V86 flera av veckorna på slutet och på förhand är kvällens omgång inte heller den någon lättlöst historia, kommenterar Spante omgången.

 

V86-1: Intressant Sverigedebut för 4 Kees Bokma – jag har gillat det jag sett i arkivet och ska bli spännande att se vad den här sexåringen presterar ikväll. En av de jag funderar på vad gäller spikförslag, men vill se hästen värma först innan jag bestämmer mig. 3 Com Milton var en besvikelse senast, men är snabb ut och leder länge. Värst emot. Jepson upp på 2 Al’s Presious som har bra läge – skrällbud.

V86-2: 11 Lexington Hall har bra form och vann V75 senast, men jag tycker han är allra bäst i ledningen även om han visat att han går bra bakifrån också. För hög spelprocent och jag tänker definitivt gardera. 1 Gear Extension blev hetsig i täten senast – positivt med ett halvvarv kortare den här gången. Intressant också med Björn Goop upp på 6 Give Me Ten – dessa är tidiga motbud för mig.

V86-3: Jämnspelat i nuläget, men antar att 5 Casual Rain blir favorit under kvällen. Peter Untersteiner låter väldigt nöjd med sin häst som vann på rejält vis senast – troligen nytt huvudlag samt rycktussar ikväll också. Ett av de tänkbara spikförslagen för mig även hon. 2 Rafale D’Inverne har bra form och räknas, men jag rankar stallkamraten till Casual Rain tvåa – nämligen 12 Darling Harbour. Hon har galopperat bort sig på slutet, men felfri duger hon bra i detta gäng. Öppet bakom och ett av flera lopp det kan skrälla i.

V86-4: 8 Firecracker är en mycket härlig individ – sättet han spänstar på över upploppen utstrålar klass och återstår att se om han fortsatt är obesegrad efter kvällen. Debut bakom startbilen och spår långt ut mot bättre konkurrenter än tidigare är inte optimalt, men jag tror den här treåringen är riktigt bra och han ska ses med god segerchans. Värmer han bra bakom startbilen är även den här en av de tänkbara spikförslagen ikväll. 10 Falcon Am spurtade rappt senast och är given varna för vid gardering – fin form. 1 Ninepoints Lover har stallet alltid hållit högt, men ej levererat fullt ut. Dock positiv senast och bra läge nu. 3 Amper också tidig i min rank om man garderar.

V86-5: Kvällens svåraste lopp tycker jag och har i ärlighetens namn ingen riktig känsla för någon av deltagarna – kommer gardera på rejält här. Favoriten 10 Beautiful Kiss har visat fin form, men ingen jag litar på rundar hela gänget. 7 Kaiser Håleryd ska Peter Untersteiner sätta på ett helstängt huvudlag ikväll. Intressant då hästen inte alltid tar i för fullt, fart finns för att springa fort över distansen. Tycker han är mest spelintressant i loppet, men som nämnt så kräver loppet rejäl gardering.

V86-6: Bästa spiken i omgången för min del kommer i den här avdelningen och då i form av 2 Wrongdoer. Han galopperade i spetskörningen senast, men har annars visat toppform och jag tror inte han upprepar den galoppen. Hästen är snabb ut och då jag håller honom som spetsfavorit så bör han bli mycket svårslagen. Har visat att han tål jobb om det ej skulle bli täten, men i ledningen får konkurrenterna jobba och jag litar på att Anders Eriksson sätter dit spiken! Har respekt för vad 12 Uret kan i grund och botten – denne vann i comebacken senast efter lång frånvaro, men jag tyckte ej det sade särskilt mycket och han har dessutom tufft utgångsläge. Tidig vid gardering dock ihop med hästarna 11-5 där bakom.
 
V86-7: 7 Stonewashd Diamant var duktig vid segern senast och Peter Untersteiner låter även här uppåt – eventuellt kan det bli jänkarvagn på dessutom. Hon har dock spår långt ut och riskerar grovjobb återigen varför hon ska garderas. 4 Nonstop Cheri jagar ledningen och blir inte lätt att slå därifrån, men travet var allt annat än bra senast och svårt lita på att han levererar. 5 Zorn Brick är skrällintressant och mitt drag i loppet – bra form på honom och han är dessutom snabb ut vilket bäddar för en fin resa. Pass upp! 
 
V86-8: 14 Amalia Cash var imponerande senast, men många runda nu och hon blir rätt så kall spelmässigt den här gången. Bara en av flera. Loppets fynd är utan tvekan 4 Västerbo Realworld som är helt borttappad av förtidsspelarna. Hon värmde fint inför senast och gick bra i loppet och nu möter man bara ston dessutom vilket är en klar plusfaktor. Styrka för att krossa rubbet finns det definitivt och hon är löjligt lite streckad till under fem procent! Mycket spelintressant och helt klart omgångens roligaste drag. Beroende på hur man konstruerat systemen fram till hit – behöver man gå tunt i avslutningen så är Västerbo Realworld en av de fräckare spikförslagen i år att tänka på. Spelvärdet är högt! Det är dock många bra ston med i avslutningen – 5 Mellby Fashion (spets) och 13 Dealwithakiss är också tidiga i min rank, men det krävs många streck om man vill sitta säker.
 
Spante har som vanligt kollat in V5-omgången och bjuder på ett givet streck i inledningen:
 
– 2 Serenity Face (V5-1) gjorde en stark slutrunda senast och från bättre utgångsläge nu så är det min vinnare i första!

 

Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, eller av våra spelvärdar som ambulerar runt banan. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter