Derbyvinnaren Who’s Who fick sträcka på sig för att vinna sitt uttagningslopp till Breeders’Crown på söndagen.

 
– Vi fick ett bra lopp och det kanske var tur det när de andra var så bra, sa Örjan Kihlström som trots allt lär sitta bakom favoriten i finalerna i Eskilstuna om två veckor.

Solvallatränaren Pasi Aikios Who’s Who bollade med motståndet i Svenskt Travderby i september och kom som jättefavorit till hemmabanan på söndagen.
Who’s Who inledde kvaldramatiken i det allra första loppet av 12 semifinaler och var en favorit som hade lagts utanför V75-spelet på grund av förmodad överlägsenhet.
Mika Forss svarade ut favoriten med Selmer I.H. på den första bortre långsidan och Örjan Kihlström tackade för resan i andraparet utvändigt. En position derbyvinnaren fick lämna först i mitten av den sista kurvan.

Who’s Who trycktes bara av upploppet ner och vann knappt men ganska säkert (en halv längd) före tappre Selmer I.H. isom travade i dödspositionen. Kövras So Far drog hårt i ledningen och var loppets överraskning.
– Vi fick ett bra lopp och det kanske var tur det när de andra var så bra. I början av upploppet kändes det ändå som att han skulle greja det. Han gjorde ett bra lopp men det är klart att det inte är samma superform han hade runt derbyt kanske. Nu får han 14 dagar till på sig att slipa formen och förhoppningsvis är han ännu lite vassare i finalen, summerade Örjan Kihlström.
Who’s Who fick underskrida det egna rekordet för att vinna. Segertiden skrevs till 1.11,3 över 2140 meter med bilstart.

Solvalla hade lagt några av de namnkunnigaste hästarna utanför V75-spelet.
Who’s Who inledde dagen vid 12.50 och följdes av Timo Nurmos färske kriterievinnare i loppet efter.
Inti Boko kom igenom bra från elftespåret och forcerades till ledningen efter 600 meter. Kriterievinnaren höll mycket bra men fick sträcka vapen sista biten mot överraskningen Jaguar Dream som sköt till seger när luckan uppenbarade sig kort före mål.
Claes Sjöström valde att släppa ifrån sig ledningen vilket belönades. 
– Jag hade mycket krafter kvar i min häst och satt och väntade på att luckan skulle komma, sa en mycket Claes Sjöström vars häst nu passerade en miljon kronor intjänade.

Vem som blir favorit i de treåriga stonas final i Eskilstuna söndag 11 november?
Ja, blir hon inte sjuk och struken är det garanterat favoritskap på Conrads Rödluva. Örjan Kihlström satt bekvämt tillbakalutad bakom storfavoriten då han tog över ledningen dryga varvet från mål.
Conrads Rödluva, färsk Oaks-vinnare och en produkt från Daniel Redéns stall, joggade till överlägsen seger på tiden 1.13,1 över 2140 meter med bilstart.
– Hon är något alldeles extra. Nu hade jag gått tillbaka till järnskor på henne men det spelade ingen roll. Hon skulle väl kunna vinna utan kusk och träna sig själv också! Ja, jag vet inte var det ska sluta med den här, sa Daniel Redén med ett skratt.
Candy la Marc vann semin för fyraåriga ston från ledningen på V4-spelet för Björn Goop. Danske Lars Marcussen tränar stoet. Två Timo Nurmos-tränade Hevin Boko efter ett starkt slutvarv.

 

Mikael Wikner, Kanal75

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild


Andra nyheter