Skrällseger på Åby. Favoritseger på Solvalla. På Robert Bergh blev kvällens tränare på V86 med segrar på två banor inom loppet av tio minuter.

 
Två spelare klarade åtta rätt och belönades med över sex miljoner kronor.

Trots att vi fick se tre favoritsegrar blev det miljonutdelning på V86.
Åtta rätt denna jackpotkväll gav 6 190 345 kronor till två vinnare. Sju rätt gav 9 723 kronor och sex rätt 395 kronor.
Båda systemen med åtta rätt var inlämnade via ATG.se.
Det ena kostade över 2 000 kronor och gav totalt 6 749 723 kronor.
Det andra kostade 66 kronor men var en del av ett större filinlämnat system och gav 6 373 958 kronor.

Elcamino Dimanche imponerade stort när han vände ut och in på konkurrenterna i V86-5. Robert Bergh gav anfallsorder från femte utvändigt 850 meter före mål och 100 meter senare satt treåringen i ledningen. Väl i spets öppnade Elcamino Dimanche upp en stor ledning och vann till slut mycket säkert.
– Det var härligt, han var riktigt fin i dag. Vi kastrerade honom i somras och nu har han mycket mer tro på sig själv, konstaterade Robert Bergh.
Robert Bergh kunde minuter senare, via ATG Live, se Caligula infria favoritskapet i V86-6 på Solvalla. Ledning från start till mål var segerreceptet för hela omgångens mest streckade häst och kusken Per Lennartsson hade full kontroll från start till mål. Segern var nummer fem på sex starter i år för Caligula.

Conrad Lugauer gav favoriten Super Steve ett perfekt lopp i rygg på ledaren och via open stretch speedade treåringen vasst till en knapp men säker seger i V86-1. Tvåa blev en tapper Enjoy Ginco som klev fram utvändigt ledaren Glowbull Fusion 1500 meter från mål.
Björn Goop hade bra koll hela vägen då han ledde V86-2 från start till mål med favoriten He’s Marvelous.

V86-3 bjöd på en överraskning då 15-oddsaren Actually imponerade stort med en mäktig avslutning i tredjespår sista 700 tillsammans med Christoffer Eriksson. Marie Runhammar har gjort tränarjobbet och hon var kanske gladast av alla på hemmabanan.
– Helt otroligt, helt sanslöst att äga en sådan häst, jublade Åbyamatören.
I V86-4 var Lullaby S.I.R. och Chacha Sisu i stort sett jämsides i mål men målfotot gav segern till den förstnämnda som var mycket tapper efter ett lopp utvändigt ledaren. Niclas Benzon satt i segersulkyn och tränar gör Färjestads-amatören Anna Björlin.

Dagens största skäll kom i V86-7 där 23-oddsaren Bambi Rozz avgjorde med en vass avslutning från tredje utvändigt tillsammans med Magnus Jakobsson. Eric Martinsson, Axevalla, tränar vinnaren.
V86-omgången avslutades med en mycket imponerande seger för Sir Henry P.Hill, som efter en inledningen i spåren klev fram utvändigt ledaren och avgjorde i läcker stil. 600 meter från mål tryckte Jörgen Westholm till och övertog ledningen och sedan var det bara en häst på banan.

 

Lars-Ove Pettersson, Kanal75

Foto: Malin Albinsson, TR Bild


Andra nyheter