Vinterspecialisten har vaknat. På tisdagskvällen var Zenit Brick tillbaka i segertagen för första gången sedan april.

 
– Han kändes jättefräsch och fin, sade körande Björn Goop efter triumfen i C Th Ericssons Memorial på Solvalla.

Förra vinterns häst i trav-Sverige är redo att slåss mot de bästa igen.
När Zenit Brick radade upp fem segrar och tre andrapris på åtta starter i gulddivisionen mellan december och april var han V75-profilen nummer ett i Sverige.
Efter ett anonymt halvår visade sig Timo Nurmos sjuåring sig åter från sin bästa sida när han försvarade sin fjolårstitel i anrika ”Cetes” på tisdagskvällen.
Körande Björn Goop satt lugn medan värsta konkurrenterna Milligan’s School och Charrua Forlan duellerade om täten första halvvarvet. Resten av loppet kontrollerade han utvändigt om ledaren och Zenit Brick såg tämligen obrukad ut då han åkte ifrån över upploppet.
– Det gick fort där framme, första 500, sedan gick det väldigt sakta. Jag ville inte släppa ut Milligan’s School eftersom jag vet att han är väldigt snabb på speed, kommenterade Goop som var noga med inte att ge den favoritspelade ledarryggstravaren luckan förrän det var för sent.
Segern var värd 100 000 kronor och gav en god indikation om att Zenit Brick går ännu en framgångsrik V75-vinter till mötes.

En annan elithäst, men med andra matchningsplaner visade upp sig under kvällen, nämligen Daniel Redéns Double Exposure.
Körande Örjan Kihlström tryckte av från start för att komma till spets vilket räckte för att stävja konkurrenternas tävlingslust varav resten av loppet utvecklades till ett rent träningspass.
Den intetsägande insatsen hindrade inte tränare och kusk från att ta till superlativer efteråt.
– En underbar märr, hon är riktigt läcker, berömde Kihlström medan Redén berättade om framtiden:
– I maj nästa år ska den breda publiken få lära sig vem hon är. Det är en speciell häst, som kan bli väldigt, väldigt, väldigt bra. Om inte vintern kommer tidigt så siktar vi på någon start till i år.
Double Exposure belönades med 125 000 kronor och passerade därmed miljonen på sina blott åtta starter under 2018.

 

Robin Johansson, Kanal75

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild


Andra nyheter