Här presenterar vi de vinnare som inte omnämnts i referat från tävlingsdagarna den senaste tiden. Det brukar vara en hel del, för vi har ett starkt lag.

Det börjar dock med en ensam segrare vid Mantorps måndagstävlingar förra veckan – Contrete Dee som Kenneth Haugstad körde till vinst för stall Roger Walmann.
Dagen efter var en helt annan historia. Förutom de som fick plats i V65-referatet från Solvalla hade vi nämligen ytterligare åtta vinnare denna dag! Örjan Kihlström vann ett av ramloppen på Solvalla med Daniel Redéns Michelangelo Ås och Ulf Ohlsson hann vinna både under lunchtravet på Bergsåker (Amelia Flame för Svante Båth) och senare på Solvalla med Svante Ericssons Orkidee Skift. Eskilstuna tävlade också denna kväll, och här hittar vi resten av vinnarna; Thomas B Andersson och Solveig Molin inledde då See Yah Broline gav duon första segern i år innan Jennifer Persson red hem ännu ett montélopp (på amatörtränade Bombastic) – hennes 14:e under 2018. Sune Nilsson spräckte också segernollan då han vann med Special Edition som han även tränar, Sandra Nordemo körde Claes Sjöström-tränade Bottnas Dragon till seger – hennes sjunde i år. Innan Sundbyholm stängde för kvällen hade också Kai P Jussila hälsat på i vinnarcirkeln efter vinsten med amatörtränade Incora Zon.

Vi hade fyra vinnare vid sidan av V86-loppen förra onsdagen. Två målfotovinnare på hemmaplan; Indy D som Örjan körde för Roger Walmann och Editor som Torbjörn Jansson satt bakom (Hans-Owe Sundberg är tränare här). På Solvalla vann också Amerindienne för radarparet Jorma/Timo (andra segern i tredje starten) och vi hade alltså en fjärde vinnare också – och den kom för ovanlighetens skull på Jägersro dit Svante Båth skickat Fortune Mears som vann med hjälp av Stefan Söderkvist.

På torsdagen var det Gävle vars vinnarcirkel halv om halvt invaderas av Solvallakuskar. Först in var Tobias J Gustafsson när han vann med Lisette Olssons Mionetto T.P., tätt följd av Kai P Jussila som plockade en ny pinne. Segerhäst var Hilton Boko som är amatörtränad. Sedan hade vi två vinnande 28-oddsare i rad! Mats Holmstedt med amatörtränade Viktor Barsk och därefter Kaj Widell som vann med Mats Anderssons Bilbo B.S. Ulf Ohlsson dök upp även den här dagen sedan han också vunnit med amatörtränat – Running Sölebo.
På Gotland samma dag ökade Claes Sjöström på sin segerskörd med ytterligare två pinnar sedan han vunnit med amatörtränade Sevedeka samt med debuterande tvååringen Eddy West från det egna stallet.

På fredagen hittar vi vinnare på Romme och på Umåker. Mattias Djuse inledde när han vann med Tinten som han också tränar innan Kenneth Haugstad och Lyx Håleryd gav hemmatränaren Joakim Elfving en seger. Claes Sjöström hade en vinnare även denna dag – Flaming Ace Sisu, en treåring som påpassligt nog tog sin första seger i ett lopp värt 100 000 kronor. På Umåker var det Ulf Ohlsson som stod för vinnandet, dubbelt upp dessutom. Jan-Olov Perssons kallblod B.W. Sessa och Svante Båths tvååring Uruguay Broline (tre starter, två segrar) var duon.

Solänget tävlade mot SM-dagen på Åby och här var det Svante Båths lärlingar som gav oss vinnarna. Först Viktor Lyck med Ersa Balder (som han också tränar) och därefter Jimmy H Andersson med amatörtränade Boom Boom Becker.

Ny vecka, och den inleds på Bollnäs.Ulf Ohlsson var först när han vann med amatörtränade Enjoy’s X.Drive. Och här dyker följetongen Rebecca Dahlén upp för första gången i denna rapport då hon vann en ny seger med Sindy Löper som tränas av Petra Ek. Även Kaj Widell dök upp med en gammal bekant – Iwantyourmoneymum i andra raka och tredje totalt tillsammans med fyraåringen som har tre segrar i karriären, samtliga alltså med Kaj i sulkyn.

Tisdagskollen innehåller två vinnare, bägge i Rättvik. Jorma Kontio vann med Troels Andersens Quito Lane och Kaj Widell vann åter med en bekant – Alvena Warrior som tog andra raka. Den hästen har totalt sex segrar i karriären – fem tagna med Kaj i vagnen.

V86 igår till slut, eller närmare bestämt ramloppen. Ett gäng for ju upp till Bergsåker som bekant, och vid sidan av det ni kan läsa om i referatet från omgången var det Kaj Widell som åter stod i cirkeln, denna gång efter vinst med Magnus Träffs Queer Fish, Viktor Lyck likaså efter att ha vunnit med Lars-Göran Söderbergs Mikado Amok medan Ulf Ohlsson tog sig dit bakom Jan-Olov Perssons Järvsöodin.
På Solvalla vann förutom de inom V86 även Kenneth Haugstad med Svante Båths debuterande tvååring Mellby Highball, Stefan Olsson med sin egen Bear Victory innan Rebecca Dahlén som förefaller omöjlig att få hejd på förvaltade chansen hon fått av Daniel Redén bakom Zdenka. Daniel hade sen ytterligare en vinnare i Fast and Quick som Örjan körde innan Anders Eriksson visade att han inte tappat segerformen genom att vinna med tiooddsaren Castor Brick. Årets första pinne tog Mattias Djuses Lass Revenue som uppenbarligen börjar hitta tillbaka till fjolårets storform.

 

Håkan Ahlqvist

Foto: Malin Albinsson, TR Bild


Andra nyheter