– Solvalla/Bergsåker delar på kvällens V86-omgång och jag tycker det finns en bra spik att luta sig mot, men återigen är det flera kluriga lopp på förhand och återstår därmed att se om det på nytt blir hög utdelning ikväll, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 2 From The Mine är favorit och kommer han till ledningen har han hygglig chans, men det är inget jag litar på – fler kan öppna och det riskerar att bli tufft tempo. 4 Mellby Caddy har lopp i kroppen och var duktig i comebacken – bör ha gått framåt formmässigt och det är mitt speldrag i loppet! Hästarna 3,6,10,11 är ytterligare garderingsstreck att plocka med.

V86-2: Björn Goop kör många hästar för första gången ikväll vilket är intressant – en av dessa är 2 Knifetown Winner. Från ett fint utgångsläge är det här en bra favorit då jag håller honom som favorit att hitta till ledningen. Värmer han bra är det ett tänkbart spikförslag. Garderar man så rankar jag 4-8-9 där bakom.

V86-3: 5 Månprinsen A.M. gör comeback, men då han har ett sämre spår än 2 Lome Brage över kort distans så riskerar det att bli en bit fram till ledarhästen. Då form slår klass så ger jag knapp fördel till Lome Brage ikväll. Går man utanför favoritduon så är 10 Ingbest tredjevalet i loppet.

V86-4: Treåringslopp i fjärde där jag tycker det är rätt hästarna 1,3,8,12 drar mycket streck på sig – de har visat bäst kapacitet helt enkelt, och 8 Moses är mitt förstaval. Han pressades inte i skymundan senast, men såg fortsatt fin ut och skulle han hitta till ledningen trots spåret så blir han inte lätt att slå. Hästarna 9,11 är två rysare att passa om man streckar vidare.

V86-5: 4 Global Withdrawl är bästa spiken i omgången för min del – jag tror att han hittar till ledningen och tar en längd på värste konkurrenten. Då bör loppet vara över, men “i värsta fall” så har han bra chans även från dödens och det här tycker jag är kvällens bästa spik! Rankar 1,7,5,9 där bakom för de som spekulerar i att favoriten har en sämre dag.

V86-6: 7 Cactus är återigen storfavorit – gjorde en bra insats trots förlusten senast, men jag garderade senast och kommer göra det ikväll igen. Så överlägsen som strecken säger är hon inte. Jag tror istället på 5 Idun A’Lir som jag gillar! En skön modell som alltid visat fin kapacitet och då det skiljer mycket streckmässigt kontra favoriten såhär på förhand så är hon klart mest spelintressant. Öppet där bakom – behöver inte vara fel strecka på och jag nämner 11 Lamona Håleryd som en rysare till låg procent om man tar ett par stycken.

V86-7: 1 Miss Sober är min spetsfavorit och hon har därmed en hyfsad chans, men som favorit vill jag ej gå på henne och tycker 9 Hot Chocolate är märkligt lite spelad i jämförelse. Nu lär spelprocenten säkert komma stiga en del framåt kvällen, men hon hoppade med sparat senast och matchar definitivt de främsta varför procenten är på tok för låg. Mitt drag i loppet! Rankar 14-15-12-6 där bakom där de två sistnämnda är lite spelade.

V86-8: 1 Freddie Silvåkra är favorit i avslutningen och kan öppna bra, men han galopperade senast och är inget vidare hett spelobjekt för mig. Bara en av flera. Duon 9 Green Keeper och 2 Eldorado Mearas tror jag istället betydligt mera på och det känns såhär på förhand som en bra duo att låsa loppet med. 3 Wrongdoer har knallform. Frågan hur långt han räcker emot tuffare konkurrenter nu? Skulle jag plocka med vid ytterligare gardering.

Spante har som vanligt kikat på V5-omgången och bjuder på en häst att strecka:

– 1 O.M.Dustin (V5-4) var duktig vid segern senast och lyckas han svara ut de övriga från start så blir han inte lätt att passera. Given strecka på kupongen!

 

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, eller av våra spelvärdar som ambulerar runt banan. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter