På Solvalla bar Svante Båth-tränade Esprit Sisu ett blytungt favoritskap.

Erik Adielsson körde till ledningen och därifrån vann hästen mycket enkelt.  
– Han gör det bra men han var lite stökig innan loppet och det gick verkligen på guds försyn i starten. Får jag välja väntar vi några starter innan det blir voltstart igen, sa Adielsson.
Finska gästen Stoneisle Ocean spelades också till stor favorit efter tredjeplatsen i stoeliten senast men efter ett tungt inledningsvarv till positionen utvändigt om ledaren fick hon nöja sig med andraplatsen. Det såg David Persson-tränade Dealwithakiss till när hon från ledningen sprintade undan till karriärens 4:e seger i 39:e starten. 
– När hon levererar såna här prestationer tycker man att hon borde ha fått vinna fler lopp, sa kusken Claes Sjöström. 
Dealwithakiss sänkte många V86-system men det var ingenting mot den käftsmäll Ivan Pavlov A.T. och Per Lennartsson delade ut kort senare. Hemmatränaren lämnade tredje par utvändigt för att köra fram utvändigt om ledaren efter ett halvvarv och därifrån mosade den serbiske 40-oddsaren motståndet och vann säkert.
– Han är bäst när han får vara med där framme så jag tog chansen och körde fram, sa Lennartsson.

Sex segrar på tio starter. Att Marc Elias går mot sitt i särklass bästa år hittills kan han till stor del tacka Toddler för. 
– Jag är så klart nöjd, sa Jägersrolärlingen efter onsdagens V86-seger.
Danske segermaskinen Bandit Brick såg ut att gå mot ännu en fullträff sedan han fått överta ledningen av Toddler med två varv kvar av kvällens långlopp på Jägersro. Men på upploppet kom luckan och när Marc Elias lyfte ut Toddler avgjorde sexåringen i ett nafs.
– Jag valde den sparsamma vägen i dag och släppte till en fin rygg. Jag tycker att Toddler har visat att han kanske är bättre i ryggar och väldigt bra på speed och i dag visade han återigen att han kan växla tempo väldigt bra. Det kanske är så här man ska köra honom i framtiden, sa Marc Elias.
Kusktalangen har kört hästen tio gånger i år och sex gånger har de fått vända upp för defilering. Men trots att resultatet på nytt blev bästa tänkbara var inte Marc Elias helt tillfreds med Toddlers uppträdande.
– Han var inte 100 procent i värmningen i dag utan stressad och mer på g än vanligt. Nu får vi kolla upp honom och beroende på vad veterinären säger kanske han får sluta för i år för att komma tillbaka till våren, förhoppningsvis bättre än någonsin.
Toddler, som tränas av Marc Elias pappa och arbetsgivare Conrad Lugauer, passerade i och med segern en miljon kronor insprunget. För Marc Elias var det årets 26:e seger och i kolumnen för inkörda pengar under 2018 står det 2,5 miljoner kronor.

På Jägersro kördes även en Supersprint över 1 140 meter och där visade Veronica Haglund-tränade åldermannen Mr Pellegrino att han fortfarande har bra sprutt i benen. Han stack till ledningen från spår fyra bakom startbilen och pinnade sedan undan till enkel triumf.
– Det här är en gammal hedersman. Han är elva år och gör det så här bra, det är otroligt kul, sa skrällkusken Håkan B Johansson som även är med och äger hästen.
Peter Untersteiner tog av skorna på Powderfinger för första gången och sedan hästen tagit hand om ledningen blev resten av loppet en promenad i parken.
– Det blev ett väldigt lugnt lopp för oss när favoriten galopperade och vi fick bestämma i ledningen, men han vann med krafter kvar och jag är nöjd med honom, sa Halmstadtränaren som i det efterföljande loppet på Jägersro räknade in en stalltrippel när han själv satte dit Stonewashd Diamant före Absolut Gehör och Tour Knight.

I kvällens avslutande V86-lopp skrällde det ännu en gång när Quick Crown (körd av succélärlingen Anders Eriksson) kom som skjuten ur en kanon den sista biten. När sexprocentaren skar mållinjen som etta innebar det att åtta rätt på V86 betalade 5,4 miljoner kronor. Sju rätt delade ut 7 933 kronor och sex rätt belönades med 335 kronor.

Ola Johansson, Kanal75

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild


Andra nyheter